15 February 2017

Wordless Wednesday - Quotation

Peniaga baru ke, lama ke, memang tak lari dari jumpa customer atau clients yang mintak murah tapi nak barang cepat dan bagus. Benda ni biasa kau kena hadap beb.

Jadi kalau quote harga tu jangan murah2 sangat bajet kesian. Sebab client ni kadang tak kesian kat seller. Dia ingat kau tokeh kilang, semua produce kat rumah. Sapsapsoi siap dia punya barang.

Once dah bagi quote harga murah, sat gi dia mengarah macam2, kau jugak sakit jiwa melayan. Lain kali quote biar berbaloi, kalau nak bagi diskaun, kau diskaun masa amik baki payment. Itupun kalau customer tak kekwat la.

No comments:

Post a Comment