13 January 2017

Orang tak jujur

Orang yang tak jujur, belum tentu boleh dipanggil penipu. Sebab bagi aku, penipu ni kalau dah terkantoi, ada bukti dia menipu. Orang yang tak jujur mungkin susah nak tangkap sebab pandai coverline. Elak terkantoi. Orang macam ni kita tak boleh nak ubah. Tapi ingat 1 je, dunia ni Allah punya. Jasad dia pun, Allah yang cipta. 

So minta Allah tunjukkan, minta Allah beri kita kekuatan untuk berdepan dengan kebenaran. Matlamat hidup ni bukan untuk sibuk nak check this person jujur ke, betul ke dia yada yada yada semata.  Tapi bagaimana diri kita sendiri sebagai hamba berdepan dengan ujian Nya. Kita jumpa orang tak jujur ni tak payah nak sakit kepala sangat pikir pasal dia, nanti hati pun sakit. Apakata minta tolong je pada Allah. Lets Allah assist you.

No comments:

Post a Comment