24 December 2016

Gluten Free Premix

Nak share salah satu produk buatan bumiputra muslim bebas gluten...

Apa tu gluten?
Apa kesan buruk kalau terlalu banyak makan makanan ber-gluten?
Tu nanti kita cerita... sementara kalau nak tahu cepat2, tu bole google search dulu.

Bagi mak2 yang nak sediakan makanan bebas gluten, tapi tak sempat atau tak pandai buat yang sedap2, boleh beli jer dari facebook OVEN NINI atau beli sendiri dari website dia OVENNINI.COM

Selain gluten free, produk oven nini jugak - Bebas GMO
- Menggunakan bahan organik
- Takde MSG (orang kampung kata ajinomoto
- Takde perisa dan pewarna tiruan
- Takde campuran bahan kimia pelik sebagai pemekat, penstabil (nak bagi produk tahan bertahun atas rak) dan lain2 yang kau tak paham istilahnya bila baca label kat produk terproses yang banyak dijual secara komersial kat pasaran...

Populasi dunia makin ramai, permintaan makanan makin tinggi... sebab tu makin banyak makanan yang diubah suai secara gentik (GMO food) dan wujudnya makanan palsu macam beras plastik dan telur plastik tu...
Sama2lah kita jaga kesihatan.

No comments:

Post a Comment