22 January 2016

Pempers murah tapi berkualiti

Umur syahmi pun dah masuk 2 bulan 1 minggu. Pempers dah tukar saiz S...

Kalau tengok tangan ngan peha tu takde la berketak macam maskot Michelin... wyna lagi cepat bambam, umur cam syahmi ni dah nampak jugak lengan tu ada ruas tebu... haha. Takpe la, janji sihat. Tak berketak pun dah lenguh jugak tangan mak kalau kendong lelama...

Hari tu gi shopping bebarang keperluan sara hidup. Aku try la beli pempers jenama tesco pasal terpengaruh ngan status mak2 dalam satu group kat fb. Diorang review kata pempers ni setanding drypers even harga jauh lagi murah. Yeah.. aku beli size S, 57 keping beza rm10 dengan drypers yang 58 keping. Retail Price: RM24.50, tapi masa aku beli tu RM22++ sahaja (^_^)
Bagi aku, coraknya comel, nampak ada kualiti. Setakat ni daya serapan fair je compared to drypers. Tak pernah lagi bocor. Potongan kemas, ada getah kat belakang pinggang macam kebanyakan pempers lain...
alas dalam yang hijau tu drypers, yang biru tu tesco loves baby

Cara lipatan pempers tesco ni sangat la kemas, bila susun camni cantik je... kualiti memuaskan. kalau nak cari pempers murah tapi ada kualiti, bole try brand tesco loves baby. kot nak buat pempers emergency ke, pempers untuk hantar taska / babysitter ke... jimatttt ler sikit kan...

pengalaman aku, dah pernah try pakaikan anak pempers whoopie, diapex, drypers classic, drypers superhero, petpet, hey baby (sebelum upgrade jadi drypers classic)...ni tak masuk yang free sample. tapi aku beli sekali dua je... tak pernah setia macam setia kat drypers wee wee dry.... hehehe. sebabnyaaa... aku bole rumuskan :

drypers classic 
sangat murah, (tapi pempers tesco lagi murah) tapi kualiti sangat teruk. kejap je dah bocor

drypers superhero
harga macam drypers wee wee dry, tapi cepat penuh, anak aku pakai nampak cepat sangat meloyot. lebih tipis dari wee wee dry.

pet pet
banyak jumpe kain koyak lebihan kat getah kelengkang pempers. kualiti bole laa... tapi suke wee wee dry lagi.

yang lain tu... biasa laa... pempers murah, nak expect apa. tapi tesco, walaupun murah, tapi lebih bagus dari pempers jenama murah yang lain. cuma kekurangannya ada jual kat tesco je la... hehehe. For me, bole repeat beli. Tapi mungkin setia lagi ngan drypers sebab nak collect drypers club point. Haha. 

4 comments:

  1. skg pakai huggies. 44 keping, rm30. blh tahannnn mahalnya. mmg dh ade org suggest brand tesco, tp pants asyik takde je. yg ade jenis lekat2 tu. khayla dh lasak, tak larat nk kejar soh pakai pampers...

    tak pernah minat dgn org yg promote kt fb jual pampers murah...tak tau kenapa. trauma beli brg online kot...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah try drypers pants? ok jugak...saya pernah try kejap....

      Delete
    2. sy dr dulu pon pakai drypers. tp stakat ni huggies tu memuaskan sikit la. sbb x bocor. klu pakai drypers n petpet, kompom bocor. sy pon pelik. ni pon si khayla pakai saiz XL dr umah setahun lebih lg..sebab punggung gebus benor kot...hahaha!!!

      Delete
  2. Kami ni pun tukar2 diapers sejak baby newborn. Dari petpet NB, ke Drypers S then ke Petpet S, sekarang ke MamyPoko Harga berpatutan S. Baby dah 5 Bulan tapi masih Pakai Size S. Lepas abis stok diapers S beri laluan Pulak ke diapers M size Pulak. Sejak NB hingga 5 Bulan berpek2 jugak diapers. Kat Umah memang selalu tukar. Kat Umah pengasuh baru 12 hari hantar sejak baby umur 3 1/2 Bulan hantar Umah pengasuh, wife selalu cuti2 buat kerja Dari Umah, baby dia tak hantar jaga sendiri. Kat Umah pengasuh Pakai diapers orang bagi kami pun tak tahu brand apa bila baca Di sini baru lah tahu brand Tesco alhamdullillah baby takde masalah tukar2 diapers. Kami beli diapers masa offer mana Murah grab je tak setia pada satu2 brand je. Huggies kami request sample so FOC Pakai masa travel.

    ReplyDelete