23 July 2014

Wordless Wednesday - Kuih Raya 2014

kerja siap.. tunggu parcel baju wyna tak sampai2... adoiyai... layan kuih raya je la

tahun sudah, aku shoot sendiri gambar kuih raya. tapi tahun ni ambik kuih raya lambat, so aku copy paste saje laah... *entri stok nak abeskan masa kerja
semperit petak & candy crush cookies - akak ipar yang buat. dia bagi free je ni (gambar dari fb dia)

batang buruk muar baru amik tadi - aku beli batang buruk ni dari kawan skolah, saja nak support bisnes dia... kawan dok BTS jual kukis gak tapi jauh nak pos, hari tu aku datang rumah dia, serdak kuih pun tak merasa... sob sob

semperit pandan - babysitter wyna buat ni, dia bagi aku sample... nak beli jugak kalau masih ade stok. pun saja beli tanda sokongan... hihih (gambar google, rupe lebih kurang la)
tart gulung - chocolate chips - almond crunchy - red pearl cookies - rainbow cookies (takde pix - ala biskut belang2 kaler2 tu... pix lain dari fb dia)

ini kuih yang aku order. dari http://www.loyangkuih.com/. this kakak loyangkuih jugak yang aku order kek kahwin dan tunang dan beberapa jenis dessert lain seperti congo bar, milky hershey's, marble cake, cup cakes... suke deal ngan akak ni sebab dia ramah dan humble je... ^_^ bole kata regular customer la agaknye..

semalam dapat 6 kotak (25pcs) kuih raya, hasil hamper raya zuel yang aku kokak...
suji... hari tu aku terasa macam teringin nak makan kuih suji. tapi kalau nak.. kena la sama2 melaut cari kuih kat angsana mall.... sekali dalam hamper ni ade pulak suji. rezeki laa...

sahur tadi zuel tanya, nape kuih2 ni ada yang dah bukak?
"saja nak rasa"... rasa kebenda kalau sampai 10 bijik dah makan...

hahaha. kuih2 ni memang aku makan je la kot buat kudapan.
kuih yang aku order semua 2 balang sebab aku nak bagi kat mak aku skali.
tahun ni mak aku tak payah laa beli kuih raya.

hmm... takde la wordless sangat entri ni kan...

No comments:

Post a Comment