26 May 2014

Selfie anak banak

gambar semalam... 
hari ni first day wyna start tinggal ngan babysitter... ala bukan orang lain pun, ex staff taska wyna yang berenti few month ago... lagipun wyna kenal akak ni sejak umur 2 bulan. masa aku nak daftar taska pun, akak ni yang entertain aku. sebab dah jaga wyna dari baby, dia pun anggap wyna dah cam anak dia... panggil pun "mama" dan panggil suami akak tu pun "ayah"

aku memang ada masalah besar ngan taska, sebab tu la terpakse berentikan wyna dari taska dan hantar ke babysitter. terpakse lah. walaupun jauh dari rumah... around 25km / 30 minit kalau tak jem... dah 3 bulan aku bersabar dengan masalah ni tau...

masalahnye ialah kena bayar overtime... sejak zuel balik kerja pukul 6 petang, kitorang memang dah tak sempat nak sampai taska sebelum 6.30 petang. even wyna punch out (taska ada punch card) 6.35 petang pun dah kena charge RM5. aku monitor 3 bulan je, dan nampaknya kena bayar yuran wyna selama 3 bulan ni RM350-RM370 sebulan...! 

masalah kedua - kesian tauuu...bile aku sampai taska, wyna tinggal sorang je. kawan2 dia sume dah balik... meruntun hati ni bile tengok anak aku dok ngan kakak2 teacher taska layan upin ipin...sian dia... huhu

ok. tu je masalahnya. bukan ada masalah penderaan ke, taska tak bagus ke ape... hihi. wyna dah tinggal kat taska 16 bulan dahhh.... kalau ada masalah, dah lama aku keluarkan dia dari taska tu...

4 comments:

  1. haaa...baru taw...sian wyna. . bagus la htr babysitter..jimat sikit rasenye kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lajunye komen... hahah... ok la.. RM280, kalau amik lambat pun tak kira OT

      Delete
  2. siannye wyna..

    comel ;) nama penuhnya siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi cik pensil, tQ sudi blogwalking...

      nama hana shazwyna...hihi

      Delete