20 May 2014

Salin kulit!

Theme blog baru. 
yeah!
aku suke theme blog yang minimize, clean, cute & simple. selalu jeles ngan theme blog korang! tapi kan, blog kak D tu dulu kini dan tak tau sampai bile, memang gitu je...tapi readers ramai tau... takde kisahnye theme blog ape....

biasanya aku memang takkan cuba2 nak tukar theme blog masa aku busy sebab aku tau dah...aku nyer perangai once kalau nak tukar theme blog tu memang amik masa kekadang sampai 2 hari. paling cepat... 1/2 hari...

dari keje meng-google ape theme yang best...
lepas tu install... nengok okey ke tak..
lepas tu kerja paling hazab - edit html blog...

ni baru aku - orang biasa... yang keje programmer macam kaka labu manis tu lagi laa stresss kan!
dulu aku selalu gak mintak tolong dia editkan html blog aku...haha... tapi skrang dia pun busy... tak mo kaco dah... so kalau ade ape2 yang aku nak cuba adjust dalam html tu, aku google je "how to....bla bla bla"... biasanya ade je tutorial cane nak buat, cuma copy n paste je code tu... kalau jadik, jadik la.. kalau tak jadik...arghh!

benda yang aku malas nak layan kalau tukar theme blog ni... ada beberapa widget akan hilang...cam aku nyer nuffnag... blog list... countdown... benda ni kena replace balik. kalau aku ingat...aku copy dulu coding tu dan save kat memana...tapi semalam aku tak ingat... teruja sangat nak godek html... lupe nak save...  

bloglist... skrang blog yang aku selalu baca tu sikit je... dulu ada banyak... jenuh nak recall setiap kali tukar theme. nampak tak? aku memang suke tukar theme blog...dulu lagi kerap... nak dapatkan balik bloglist ni... kena ingat or copy paste blog address diorang n save gak...

mungkin aku pakai theme ni untuk jangka masa yang lama... banyak benda aku modified... sayang + penat + malas nak carik coding baru lagi...

4 comments: