25 April 2014

Random

Pernah tak korang rase nak merungut...bebel... marah lebih-lebih lagi bile kesabaran korang kena test tapi korang tak bole nak lepaskan?

So do I...
Aku taip blog dalam kereta... kat luar tu hujan. Dan aku masih belum balik rumah. Teringat kat anak pulak. Hari ni ni jumaat...(orang gomen johor cuti) budak kat taska tak ramai...kesian dia tunggu aku datang... (rase nak nangis lak taip ni)

Aku nak bebel marah2 terasa bersalah.... bersalah laa sebab ada suara comel kata... jangan merungut... jangan bebel...jauhkan amarah... setiap yang berlaku ada hikmah... SAAABBBAAARRRLAAAHH! kata beliau

klise? Tapi tu je la words yang sesuai. Solusinya jangan fokus pada masalah... jangan fokus pada punca marah... alihkan perhatian pada perkara positif... pandang masalah tu dari sudut positif... haa ada tokoh jadi pakar motivasi tak???

Ujanlebatbanjirjalanjemakugagahkanjugaknakjemputzuelbalikkejetapibiledahsampaikatopisdiabole
naksuruhakubalikpulakkkakutanakbaliksoterpakselaterperapdalamkeretanisambiltengokgambaranak

No comments:

Post a Comment