28 April 2014

Membebaniku - Peterpan

Tertidur lagi....
Masih menangis dalam sela waktu
Dan tanganku ini
Masih memegang erat kepalaku
Aaa... uuuh...
Kepalaku... u... u... u...

Semua yang membebaniku
Sungguh.. membebaniku..
Sungguh.. membebaniku..
Sungguh.. membebaniku..

Lemah tetap menari
Langkahku...
Mencoba tetap berdiri, ku menangis...
Masih tetap mencari jalanku

Memahami beban itu

biasanya lirik yang aku tepek dalam blog ni bukan sebarang lirik...
sama ada lirik tu aku suke... atau sebab lirik tu nak melayan jiwa lara... 
atau lirik tu adalah ape yang aku rase...

aku tak kata ape yang aku hadap ni membebankan (in fact... yes...tapi tak suke ayat negatif kan... tak tau ape ayat positif untuk menggambarkan situasi ni)

2 minggu lepas aku ngadap sampai nangis2..... lepas tu buat la strategi... menangis kenang nasib je tak mengubah ape2... mesti lakukan sesuatu. aku baru je rancang... RANCANG - Belum laksanakan lagi... InsyaAllah mintak dimudahkan perlaksanaan tu minggu ni... benda pun dah bincang ngan pihak2 berkenaan... kata sepakat dicapai... baiklah.

tup tup tup mengadu lagi masalah yang hampir serupa. Ya Allah...aku ingat dah boleh tarik nafas lega sikit... tapi belum lagi rupenya...  Terasa macam keadaan aku ni yang dah jatuh tertiarap, baru nak bangun, dah kena hempap lagi... pap! pap! pap!

cuma kali ni aku lebih rileks je la.. dah lebih berani bersuara. aku dah nak hampir "all out" ni... nak aku buat cemana lagi? terpaksa la aku cakap... ape nak jadik pasni jadik la... redah jer...

2 comments:

  1. Tak suka peterpan menyanyi ...mcm gumam .. mumbling .. tak buka mulut .. hehe ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. lagu dia mostly takde yang hi pitch...hihih

      Delete