19 March 2014

Skodeng pakai google

hah! kemain lelaju bukak entri aku ni kan? 
*perasan giler

aku rasa.. lama dah aku tak pernah citer sejarah cinta lama kat sini. since aku "pindahkan" blog ni...(dulu pakai alamat lain - macam pindah2 rumah gitu) semua entri cinta zaman silam aku delete...

".....cinta kenangan silammm...."

eh tetiba ade XPDC nyanyi sebelah aku ni...
aku agak busy lately... ni pun ntah tetibe rasa nak luahkan sesuatu... aku stop kejap.

aku dah lama tak buat keje skodeng2 any person yang aku rase nak tau pasal dia... *nyiibuk hal orang lain... ntah cane tadi...skodeng punye skodeng, terasa nak taip satu nama.... nama ni aku masih ingat....sebab luka dihati yang dia dia tinggalkan agak parah juga *giler laa ayattt! tapi aku dah lupa ejaan nama dia...ingat sebutan je... elok la tu... lagi 2-3 tahun harap lupus terus!

kisahnya dia tinggalkan aku kontang kanting tanpa perkhabaran. missing in action gituh! giler koo...dia matikan phone terus. lepas tu aku tak tau mana nak carik dia. yerla.. mase tu baru couple2, mana laa kenal mak pak lagi...rumah dia pun aku tak tau yang mana satu...just tau dia duduk mana je... sampai aku bukak thread kat forum nak meroyan... dan now thread tu dah leads untuk luahan perasaan aweks2 mahupun pakwe2 yang ditinggalkan pasangan tanpa sepatah haram kata2 .... biasanya pempuan la yang masuk situ... ramai beno jejanz yang suke missing in action ya?!

tapi mamat ni memang sejak azali tak reti ber-sosial media. agaknya perasan hensem sangat, takut kantoi (agaknye memang suke lari2 dari awek / memang jenis ramai awek)...so memang takde details dia dalam carian google... lamaaaa dah aku tak carik. hari ni cari...jeng jeng jengggg

jumpe! tapi bukan dia punye media sosial. mungkin bini dia kot...aku rase laa...yerla...mase aku kenal dia tu umur dia dah 32 tahun, aku baruuuu 20-an, skrang mesti dia dekat 40 dah...takkan tak kawin lagi kot kan. tengok gambar dia pun muke kertu dah *kakakak sedap je kutuk!

lepas tu mulaa bisik2 suara hati nak carik pasal... "ko add la bini dia... pakai fake account, mana tau dia approve.."

motippp??? nak tengok gambar2 life dia skrang? aku cakap kat diri aku sendiri "TAK PAYAH!" nanti dah tengok life dia skrang, pastu ko nak watpe? nak gi carik dia balik pastu tembak sampai bersepai otak dia? giler.... 

dah jumpe...sudah! dah nengok even takat profile pix...sudah lah! lebih2 tak payah tau....aku pun dah move on lamaaa dah! sejarah aku ngan dia pun dah tinggal berkurun, sejak aku kat opis lama....opis tu pun dah pindah... kat rumah lama...rumah tu pun dah jual... diibaratkan ko dah takde kat tempat tu skrang... buat ape nak drag balik ke masa silam dengan dendam lak tu... isk isk iskk.....tu bukan ko... bukan bukan *cakap kat diri sendiri... saiko lak rasa

aku percaya... mungkin dia ada rase bersalah jugak..tak banyak..sikit? mungkin? sebab sebelum dia blah macam tu je, dia ada buat salah ngan aku....orang yang normal takkan boleh lupe... melainkan kalo dia pernah accident pastu hilang ingatan atau dah giler...tu mungkin la dia tak ingat dah insiden tu... 

Namun langkahku takkan berhenti di sini
Gerhana itu mengubat hatiku
Aku tersentuh dalam janjimu dulu
Nyata kau membisu
Sehingga pudar telah ingatan ini
Lalu aku menyepi
Apakah ini semua sudah biasa
Mainan hidupmu

Cinta kenangan silam

2 comments:

  1. eh eh...sy pon ade buat jgk.tapi pesbuk la.sbb sedara mara die add sy kan.hoho~ bila tgk page die,ade rasa lega.nak taw kenapa? sbb terasa sy lg santek dari gf die walaupun tanpa mekap..wakakakakak!!! ok sori.tp itu yg tlintas kt kepala...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bole sep tangan! Saya pun nak cakap macam tu gakkk sebenarnya =p

      Delete