10 March 2014

#Pray4MH370




SABTU
hari aku betul2 malas. pukul 9 lebih baru bangun lepas tido balik lepas solat subuh..
aku tau berita ni pun dari FB nak dekat tengahari lepas siap sarapan ape semua...

oh... tshirt bulat dah sampai. tu mak aku datang rumah nak hantar tshirt kot...sambil bawak sarapan.
"untunglaaah mak dekat"

tak yah cakap, aku dah tau korang nak cakap ape.
ok... 1st aku terbaca pasal ni macam2 perasaan ade. walaupun aku boleh je kan buat bodo, bukan ade kena ngena ngan aku pun kan....

tapi naluri kemanusiaan memang macam ni. yang dok komen selfish tu dia mungkin bukan manusia. nak kata minatang pun bukan jugak kot.... abaikan mereka.

takde ape yang mampu kite semua buat selain mendoakan yang baik2... harapnya biarlah pesawat tu dijumpai tak kira lah walau apa pun keadaannya. 

seperti yang aku jangka... kak D mesti fobia nak naik flight. time takde kejadian buruk pun dah cuak, bile ade kes macam ni lagi la... pagi ni aku check FB, skali memang betul. sampai kena panic attack akak tu.

aku... baru 2 kali je pernah naik flight, tu pun bukan jauh2...ape lagi naik kapalterbang besar gitu... dan bukan flight MAS....

semoga misteri MH370 segera terjawab. 

No comments:

Post a Comment