04 March 2014

Kabinet dapur

Kesinambungan dari SINI

lakaran tu aku upload dalam entri bertarikh 18 December 2013, skrang 04 March 2014. Totally siap lebih kurang 2 minggu lepas CNY. bayangkan... how aku manage dapur time family in law datang bercuti kat rumah aku, dengan top surface tak ada! Bersyukur je laaa...

Kabinet dapur memang benda penting bagi semua orang..sebab kat dapur ler paling mudah berkecah dan banyakkk barang!

Tepek gambar je lah!

*capture using surrounding mode by note 3


Gambar2 "before" tu memang aku shoot sebelum start punggah barang2... sebab orang tu nak datang ukur... so memang kecah la... begitu lah lebih kurang rupe dapur aku sejak aku masuk rumah ni lepas kawin... 

Mesin basuh dan almari dapur aku alih ke tempat lain. meja banquet yang jadi meja dapur gas tu, skrang dah naik pangkat jadi meja mini opis kat bilik atas. microwave oven still di-makruh-kan letak atas kabinet dapur ni... so masih kekal ditempat asal sebab tu takde dalam gambar ni.... lain2 aksesori dapur aku pakai je dulu ape yang ade... jahanam esok baru tukar... 

ohh ye... dapur memang boleh nampak dari hall rumah aku. kalau datang duduk depan tv skali pun, memang nampak dapur luas terbentang.... jangan kata hall, tolak je habis sliding door rumah, tadaaaa... boleh nampak pagar belakang rumah...kalau bukak pintu dapur ler...


kebanyakan rumah jiran2 aku (skodeng mase raya) diorang pasang langsir atau buat batu sekat kat ruang tengah tu tanak bagi nampak dapur... ni bubuh tiang seri 4 ketol aku tak tau laa ape fungsi sebenarnya... anak aku buat main tembak2 je kat celah tu...

Sabtu lepas, aku gi daiso bukit indah... tetiba Zuel terjumpe benda ni... terus sauk 2 peket. satu peket 100 keping uncang... ni bole kata kesinambungan dari KALAU GUNA TEH SERBUK

ayat cliche "kenapa la aku tak jumpe or terpikir nak cari benda ni awal2 lagi?"

takpe...hikmahnya, aku dapat belajar mengenali pelbagai jenis tapis teh... *yolaahhh


ni ape kes?
kakak meja sebelah wassap aku tunjuk lauk tengahari dia... mase tu aku odw nak gi pasar sebenarnya. sampai la turun kereta, lintas jalan dok reply2... nama aku nak bagitau "sorry kak, nak gi pasar ni" takde laaa....

sampai kat pintu masuk pasar, aku hampir tersadung sebab tersepak batu.

zuel : sayang ok~~? - tone lembut + perli
aku : ok~~ hihihi sambil sengih2 termalu
zuel : haiii... batu punnn dah tak nampak, sibuk ngan tepun....

haha...perasan jugak rupenya aku hampir tersungkur sebab taip wasap... tu yang reply "ouch" tuh....

moral of entri : dont whatsapp and walk

No comments:

Post a Comment