27 February 2014

Random

warning : Kepada reader yang alahan pada TELUR GORENG, nasik goreng, mee goreng maupun sambal...anda dinasihatkan tidak membaca entri ini... 
dulu mase bujang, aku selalu jugak tak bawak duit kalo jalan shopping ngan parents...nak2 time tak plan. memang habit aku gitu...sebab kalo bawak duit banyak nanti aku ada "kuasa" membeli yang patutnya aku tak perlu beli pun... so kalo tak bawak duit tu, sedor2 la diri tu takde duit so tak boleh beli ape2...

dah kawin... sebab most of the time aku pegi balik keje bersendirian dan skrang nak makan pun kena beli sendiri, so penting ada duit. kurang2 RM5-RM10 mesti mau ada... aku bukan keje kat urban area yang takkan dapat beli nasik+lauk dalam lingkungan RM5... nasi ayam area opis aku ni pun bole lagi dapat RM3.50. air...togok air kat dispenser opis sudeh...

hari ni aku tak bawak duit... duit dalam dompet habis. tak sempat korek duit tabung. nak mintak ngan laki segan sebab semalam zuel bagi aku duit payment job freelance tapi aku gi bayar credit card...yang pandainya aku bayar semua... pastu sendiri takde duit. kang kalo aku mintak duit makan kat zuel, aku rase kena sound sat gi "tu laa sape suruh bayar credit card semalam?"

maka aku korek syiling dalam laci kereta... memang banyak syiling dalam tu... lebih lima ringgit ada... seingat aku, ni kali kedua aku beli sarapan guna duit syiling.. 
Dibayar menggunakan 20 keping syiling 10 sen dan sekeping syiling 50 sen
Disebabkan aku selalu bayar ape2 guna duit kertas, bile takde duit je baru nak kutip duit syiling, so terasa sendiri lah... terasa segan. aku cakap kat kakak tu... "semua duit syiling ye kak"

kakak tu punye laa "Alhamdulillahhh...memang nak duit syiling"
see? secara tak langsung kan dah memudahkan urusan orang lain... aku pun masih ada rezeki nak sarapan... jadik laa ni untuk bekalan perut selama 9 jam...hihih. 

aku terbaca ....
sekali dialog dah macam pertandingan "baby sape paling bambam!" ada kalah menang gitu...

anak aku tak bambam sangat. so aku paham perasaan yang mak2 yang mana anak dia selalu kena compare...antara dialog :

"kecik je rupenya wyna ni..."
"slalu baby BF kan bambam..."

lagi ape ntah... malas aku layan...tak ingat dah. anyway since wyna BF, aku tak kisah sangat pasal anak tembun ke tidak... selagi dia membesar sesuai ngan umur, tak underweight, cukup la bagi aku. kalo anak aku tembun2 kang bukan ngkorang yang nak dukung...hahahah *ketawa bengang

ape la yang penting sangat baby tembun ke tak.. lagi2 la kalau tembun sebab kuat minum formula...alaa tak yah nak bangga sangat. dah tentu dalam formula tu banyak gule, memang la bole tembun... kalau tembun sebab BF tu aku puji ler jugak...maybe susu aku tak banyak lelemak...atau mungkin jugak mase 3 bulan pertama lahir, wyna minum susu perahan.... budak bf ngan budak fm punye tembun lain. tak caya cer tengok n rasa body diorang... 

lagipun kalau dah mak pak jenis kurus tinggi, anak nak tembun celah manaa... ikut genetik mak pak dia gak ler... 


2 comments:

  1. takpe, jangan malu-malu. akak selalu je bayar nasik lemak ngan duit syiling. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terkezut kak D ngomen... maklong laa dah lama tak lompat2 blog orang kan..hihihi

      Delete