26 February 2014

Kuat Sentap

dulu aku orang yang macam tu...

dari kecik2 sampaiiii umur dalam 25 tahun or lebih kurang sebelum aku kawin la...
sikit2 sentap... macam orang kurang kasih sayang kekdahnya... lepas tu attention seeker.... wahahaha... mintak layanan special dari kawan2 sebab perasan diri tu dah bagi layanan special kat kawan2 gak...

macam aku hantar kad raya siap stem kat ko, ko kena balas yang sama... aku ingat birthday ko, siap bagi hadiah, ko pun kena buat gitu kat aku... kalo ko lupe birthday aku...aku sentap... gitu. sampai ade member cop aku ni "hati kaldu"... aku pun tak tau amenda kaldu tuh? kekabu aku paham la...

aku dulu gitu lah. berkawan pastu mengharap kawan tu dok layan macam aku je sorang kawan dia.

dulu aku rajin join forum...
kalau kena lahar sikit dalam forum, delete thread, esok aku masuk balik ngan nickname baru. padahal kalau pikirkan...forumer yang taip tu bangun tido esok pagi ntah2 dah tak ingat ape yang dia taip kat aku... aku je laa meroyan sorang2...

memang la... aku pernah baca.. or memang ade kawan yang bagai isi ngan kuku katenya... citer luar dalam semua tau... kalah pasangan kekasih...mungkin mase tu aku mengharapkan aku ade kawan yang macam tu. bahasa urban budak skrang kata - BFF - best friend forever kauu...

makin lama.. aku sedar, aku tak boleh berharap kat kawan. bukan maksud kawan aku tak boleh diharap. maksud aku... jangan mengharap balasan dari kawan2. kalau aku hantar red velvet masa birthday ko, aku tak boleh berharap ko akan kasik aku choc indulgence time birthday aku lak... kalau macam tuuu memang makan hati je la aku dapat... kat mana pulak ikhlasnya dalam berkawan. bagi aku simple... ikhlas berkawan, ko tak harap ape2 dari kawan ko tu...even dia tak helo2 ko ajak berparty buih kat rumah dia...

bukan tak pernah kena...
ada satu hari kawan aku ramai2 plan nak buat gath... tapi ujung2 member bagitau kat aku, gath tu tak jadik. tapi at last aku dapat tau...gath tu jadik, cuma diorang tanak aku join. sentap? wajib laa sentap...

itu pasal... dari pengalaman aku berkawan-kawan ni, akhirnya aku decide, tak payah nak beriya ada istilah BFF bagai ni... kalo rapat...rapat je la... nak transparent, silakan. tapi tak payah ada istilah special ni... sebab istilah2 ni laa yang akan membawa kepada pengharapan2 yang berlebihan pada seseorang tu... ko anggap aku BFF tapi jangan marah kalau anggapan aku sebaliknya... istilah2 macam tu pun aku tak mintak. dulu yee... masa jaman aku hadap sangat kasih sayang kawan2 ni...yeee teringin nak jadi BFF kawan2 aku... hahaha *gelak kesian kat diri sendiri

tapi lepas aku sedar benda2 tu semua kekadang hanya mendatangkan masalah, so better tak payah la.. aku layan macamana aku terasa nak layan. kalau aku terasa nak kasik bunga, aku kasik. tak bermaksud ape2. kalau aku nak berahsia, itu aku punye pasal. pada aku...semua orang ade hak untuk share or not. ko nak pegi party buih, kalau tanak ajak aku, itu hak ko... mungkin aku sentap la jugak tapi aku kena la sedar diri, kenapa dia tanak ajak? mungkin sebab aku ni ade anak kecik, leceh... mungkin sebab aku ni kuat kencing, kejap2 nak cari toilet! so orang malas nak ajak... *yeah aku memang annoying person kot....sebab tu dulu selalu kena pulau...

tapi mungkin jugak aku je sorang yang perasan orang tak suke aku... padahal kan senang je kalo aku mencelah "hoi! ...aku nak ikottt!" atau sound je depan2 "pegi tak ajak...aku sentap. merajuk. bai"

ehhh ni aku pernah je sound macam tu....aku rase lebih release n relax bile dapat bagitau terang2 yang aku sentap dan merajuk ngan kawan aku tu. dan aku takde rase nak merempan ke... nak sound2 perli kat mana2 media sosial ke... cakap direct laa baru member tu tau ape isi hati ko... lepas tu pegi lari masuk bilik, lompat atas katil gentel bucu bantal... seminggu tutup wassap....

kawan yang baik, dia takkan biar aku merajuk berpanjangan... dia akan pujuk... aku pun rajin jugak la nak pujuk2 kawan merajuk ni, tapi kalo sikit2 nak merajuk, pegi makan jeruk je la eh...penat lah nak pujuk... lebih2 lagi since aku kawin ni...

banyak benda lain aku nak handle n pikir...kepala hotak ni takde space dah nak pikir pasal kawan merajuk... dan aku pun dah tak kuasa nak sentap2 over macam dulu2... dah tua mungkin. aku pun kena cermin diri sendiri, kenapa aku tak fofular, kenapa aku tak jadi idola kawan2 *pehhh tak boleh blaa

taip punye taip..ni ade member wassap. baru2 ni aku sentap ngan member ni, sebab payment freelance aku selalu lambat, bab kasik job memang berdesup...tapi tak pernah pun cakap berapa dia nak bayar...bile agak2 aku bole dapat payment. aku sentap, tanak amik job dia lagi...


kalau awal2 dah bagitau job ni payment lambat, harga sekian2...aku ok lagi. kemon...aku bukan tak boleh bawak bincang, aku bole sabar tapi bukan untuk di amik kesempatan atas kesabaran aku...

1 comment:

  1. errrrrkk ai sentap u cakap red velvet.. takper2 nanti ai balas bali double red velvet.. ok bye~~ :p

    tetiba jer..

    ReplyDelete