13 January 2014

CNY Annual Lunch 2014

Xtvt Tahunan
sebenarnya tiap2 tahun pun ade annual lunch company..cuma aku jarangggg nak amik gambar. tak tau kenapa sabtu lepas aku sangat confident macam femes blogger amik gambo nak buat entri. This is second time buffet kat hotel selama 4 tahun aku keje (this september genap 5 tahun - lama sehhh!)... selalunya diorang book makan kat Halal Chinese Restaurant which is tak ramai budak2 production suke makan chinese food... masing2 lidah jawa dan suke "makan gaya bebas", so lunch secara hidang one by one tu kurang sesuai. ohooo tahun ni aku tak jumpe lah "yee sang"...
Annual lunch kali ni buat kat Hotel Renaissance Permas Jaya. Aku dah lama tak pegi permas, hotel ni pun aku tak tau kat mana, harapkan waze je lah.

Harga lunch kat sini (hari2 biasa - bukan special event) RM68++ per head. bagi aku makanan dia okey...sedap lah. benda ni biasa kot bagi buffet yang harga macam tu... kebanyakan tempat yang aku pegi, kalau harga dia lebih dari RM70 satu kepala, InsyaAllah tak mengecewakan...
Satay... aku tak amik... tapi kawan aku cakap sedap... 
teppanyaki / roti / kupang
pun... aku tak makan... 
pizza / roasted chiken / beef / fish / mussel pastu ntah salad ke ape... macam kerabu pun ade ni...
dessert / fruits / traditional cake section
makan kat buffet ni, kitorang dibenarkan duduk situ dari start lunch time sampai ke pukul 3 petang... sape larat, boleh pulun 2 round. tablemate aku cakap aku makan sikit je... hehehe. mungkin kot nampak aku makan sikit sebab aku amik sume sikit2...bole rasa banyak makanan.

cheese cake yang ade macarons pink tu sedap. aku makan 2 slices.

aku puji member2 yang berani try makanan yang tak biasa diorang makan macam teppanyaki, smoke salmon... tapi bile amik, rasa sikit pastu kalau rase tak kena selera, buang gitu je... 

bile company buat kat restoran makan berhidang, tak suke sangat sebab makanan limited, rebut2 (sape suruh berebut?).. bile makan kat buffet pulak, amik sesuka hati, kalau tak boleh telan, buang.... 
ni shoot mase sebelum nak balik. sebelum tu aku duduk makan kat tempat uncle tu bersama amoi2 cekci =p.... sekali lagi aku disoal siasat :

uncle : macamanaa... awak boleh kurus cepat?
aku : jaga baby maaa... uncle jaga baby laa... tak pun jaga u punye cucu
uncle : saya ini aaa (tunjuk perut boroi) suda tak boleh turun, tak makan pun tak turun juga...
aku : uncle naik basikal la...

satu meja gelak2... 

4 comments:

  1. 1 soalan xde kena mngena nih... yang awk suggest guna garlic oil utk steaming bby tu,ssuai x utk infant 3 bln?dah standby brg2,pastu bru tringat soklan ni.haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. garlic oil untuk sapu kat dada, belakang n tapak kaki baby.. yang steaming tu kalo pakai air saja pun bole...

      ape2 hal test dulu sikit2, tengok anak kalah tak dengan garlic oil.

      Delete
  2. Tp kt blog tu kate blh letak garlic oil ckit or black seed oil dlm air tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mase steaming tu bole pelbagai cara...bole letak garlic oil...garlic yg dah ketuk...minyak habbatus sauda...vicks pun bole... flexible...guna air sesaja pun bole... semua cara boleh guna since newborn...cuma kena test..takut kalau anak tak tahan or kalah je...

      Ni lagi satu cara yang sama gak... :http://shehanzstudio.blogspot.com/2011/10/anak2-flu-batuk-ada-bagusnya.html?m=1

      Delete