21 October 2013

Missed Weekend

Hola~
Happy Monday~

Mood ada baik ini hari... takde ape yang special pun, cuma mungkin paras hormon agak stable, so mood pun cool jaaa.... thumbs up

Walaupun weekend diharungi dengan pelbagai to-do-list, tapi tidaklah me-nen-sen-kan aku... rasa lega amat bile tengok takde baju kotor, baju semua siap basuh dan lipat, takde rupe gunung baju yang berlonggok ^_^ rock on!

bekalan makanan untuk kitorang terutamanya wyna pun dah bersusun dalam ice box...nooo bukan yang dah masak, tapi bahan mentah dah siap prepare, tinggal pick and cook jer...mudahkan cara untuk seminggu...tapi memang banyak keje la... 

rebus daging korban nak masak kari untuk lunch / kisar lada kering - stok dah habis / rebus kentang / hiris celery - frozen stock / homemade chicken meatball / manggo pudding untuk wyna / baby rusk from roti bakor tak jadi buat sebab aku dah habiskan stok roti....hehehe. kebanyakan stok makanan khas untuk wyna sebab buat mase ni dia bukannya bole makan processed food... kalau aku tak buat, kang wyna nak bawak bekal ape...huuuu T_T
pagi2 zuel gi keje, aku mintak dia hantar wyna pegi taska. hari sabtu memang taska bukak sampai pukul dua petang, dan yuran yang aku bayar tu memang termasuk hari sabtu per...so tak salah kan aku hantar... yee aku tau...dah ler 5 hari kerja wyna jumpe aku malam aje, hari sabtu pun hantar? yek! kalau aku tak amik kesempatan hari sabtu, bile aku nak buat keje rumah? nanti dah siap keje rumah kan aku bole baring senang hati dengan wyna, spend moreeee quality time. laki balik keje pun senang hati ade benda nak dimakan...tengok rumah sedap mata... lagi pulak tengok bini! eh!

lepas tu malam-nye zuel offer "nak keluar tak?" lajuu je la kan aku jawab "nak!"
laki ajak offer berjimba...sape tanak kan... lagi tengah bulan ni, memang tak berjujuk sangat kereta nak masuk mall... tengah fasa bertapa dalam rumah je sementara tunggu gaji kan... parking pun tak susah...

tujuan aku ape lagi...nak jugak pegi try push walker tu kat wyna... pusing2 dalam AEON takde...so pegi la toy'sRus.. hah! bagi wyna try... tapiiii dia berdiri, pastu tolak sekali dan tengok benda tu gerak ke depan... nama nak melangkah sambil tolak menatang tu takde laa. dah tu dia pegi main benda lain... laki aku dah cakap...tak payah la beli yangg... tengok dia bukan nak main pun... ade kot 2-3 jenis aku offer... hapah tak layan... ok fine... aku je hover eksaited. selamat la jugak duit aku...

2 minggu lepas birthday zuel ...baru ni nak claim hadiah... hari tu masa aku offer, kemain beriye cakap tanak...tak payah... simpan je duit bla bla bla... tibe kat AEON, dia pilih2 hair cutter, pastu mintak aku bayarkan guna duit aku dulu... aku dah bayar, dia cakap "hadiah birthday ehh??"

wawawawa.... tetiba cas hadiah birthday! mahal lak tuuu tapi masa bercinta bagi perfume harga beratus tak rasa mahal pulak *dush! dush! pastu perfume tu zuel tak suke...dia pakai sikit je sampai la kitorang kawin perfume tu tak luak, aku hambik balik (*buruk lutut) bagi bapak aku pakai...
dulu ade la beli hair cutter murah... sejak tu zuel tak pernah pegi kedai gunting lagi... ntah caner dia trim sendiri je...elok je pun. lepas setahun guna, mula la nak jahanam... tu yang dia ushar2 hair cutter yang senonoh sikit... sekali terus hambik jenis wireless... dia tunjuk gak jenis wire, tapi ringan macam mainan...yang dulu cap ayam pun lagi berat...

ok la.... mahal tapi bole guna sampai kat anak lelaki aku esok, tak perlah... lagipun menda ni kalau rosak bole hantar kat service centre... lepas dapat hair cutter ni, esoknye Ahad, zuel beli garnier man - cleanser + toner + face cream....wawawa... naik curiga pulak aku ni... rambut dah trim, pakai toner, pakai krim (zuel dah laama tak beli krim muke, tu aku curiga tuuu) 

ade pape ke bangg?? assistant baru yang pempuan tu nak masuk esok keerr??
zuel - "a'ahh" *sambil smugsmugsmug
aku - *snifff!*snifff!*snifff!*snifff!  no talking

No comments:

Post a Comment