18 October 2013

Gangguan

sehari dua ni mind set aku aseeekk bertumpu kat satu benda ni

since wyna pantang nampak abah dia berdiri, mula la nak tarik tangan ajak pusing2 dalam rumah...dah tu abahnye pulak kang jap2 dah penat (haku bagi makan tongkat ali baru tauu) so aku rasa macam nak belikan la menatang ni...
tapi... macam biasa ler, benda2 macam ni selalu emak2 yang hover nak beli. bila aku tanya kat zuel...jawapan dah 2-3 kali lebih kurang je bunyik :

"tak payah la yanggg... nanti pandai la dia jalan sendiri"
"tak payah la yanggg... wyna dah nak jalan daah"
"tak payah la yanggg... wyna nak jalan free2...tanak dia pakai menda tu"

kan? kalau orang laki memang selalu jawab gitu... tak payah la~~
mungkin para bapak2 berpendapat tak payah beli ni sebab selalunye ibuk2 akan mintak duit bapak...tu pasal lerrr bapak2 ni menjawab "tak payah lerrr belii~~"

tapi aku pulak kalau nak beli sesuatu yang bukan keperluan (kalau tak beli pun takpe), aku  akan tanya zuel just nak mintak izin bole ke tidak aku beli benda tu...bukan aku mintak duit zuel puuunnn... kalau benda tu aku yang nak tapi aku takde duit nak beli, maka aku diam je lerr... paling kuat pun bagi hint sajok...nak menanya berkali2 (bole ke tidak nak beli) tu takde ler...

so menggedik la aku kat google... pertama sekali, aku memang suke jenis 2 in 1 - walk & ride. akan tetapi kekadang tu aku ni memang banyak nau songeh soalan kan? I don't know

aku suke pix no 3 - brand playskool... sebab brand ni yang paling murah berbanding brand lain...tapi kan...kan... ade jenis sebijik seketol sama tapi tak serupa jenis macam ni...kira cap hayam pirate, harga paling murah aku jumpe RM88 tak masuk postage...money eyes

lepas tu...aku belek2 gambar, aku rase lagi better design pix 1 dan 2 yang bole terkangkang tu... lagipun roda belakang dia adjustable, tak la statik satu arah aje... badan baby pun bole rapat pada kepala depan, kononnya aku rasa lebih stable la dari playskool ride tu... dua2 brand fisher-price so harga pun more pricey whew!tapi sekali lagi...gambar yang no 2 tu ada jugak pelanduk dua serupa pirate, harga dalam RM100-RM130... pix no 1 kaler ijau tu tak jumpe lagi cap hayam...confirm ori je ade design ni... aku pernah tengok real kat TOYrUS, cantik dan simple je, tapi tak banyak funtion berbanding pix no 2...

dalam aku dok surf sana sini pasal menatang ni... ade laa suara dok berkeliau dalam kepala ni....
- nak beli yang original atau cap hayam?
- rupe sama je, fungsi sama...harga cap hayam murah tak murah sangat laa...jimat beli cap hayam...tapi kualiti material tak sure lah...
- beli yang ori, sat gi kalau anak ko tanak main sangat, baik ko beli cap hayam je rolling on the floor
- kalau beli cap hayam, ntah2 kat kedai lagi murah dari online...cube ko servey dulu...alang2 nak bali cap hayam biar yang murah giler...devil
- kalau nak beli yang ori, ko pegi TOYrUS, pastikan beli yang takde pelanduk dua seiras, baru berbaloi...thumbs up
- kalau wyna tak suke main, ko bole jual...benda ori ade market lah...

so acaner? acaner?

No comments:

Post a Comment