18 July 2013

Taska E Qaseh

pepagi lepas sampai opis je, aku terus bukak FB dan tak tau cemana sampai aku gi baca status kat FB tahun 2010

pastu tersengih gelak sorang2 bile baca ape2 je ntah aku ngomelkan kat fb dulu...protes pun ade... mase tu belum join twitter kot, tu yang banyak merapu je... tapi status2 ngok ngek kat fb tu ramai yang reply komen berbanding twitter... skrang dah lama kot aku takde tulis status kat fb...dalam FB tu ada kawan mak, makcik2, sepupu sepapat, kawan suami...skrang dah add taska anak, cekgu taska.... so kalau nak tulis ape2 memang kena pikir dulu...anda mampu mengubahnya #tetiba

okey...la ni aku nak citer sikit pasal taska anak...

hoho... maaf la yer, tak berapa rajin nak amik pix sendiri... so aku kelebet je dari facebook....hikks...

comel kan taska wyna? ade polkadodot kat tembok...
taska ni corner lot... see? rumah no 1. aku rase takde taska yang dibenarkan kat lot rumah tengah kot...  dulu ex boss aku ade buat proposal untuk bukak tadika, dia ade citer jugak syarat2 nak bukak taska / tadika ni... ketat la jugak...

aku decide untuk pilih taska ni pun just lagi 2 minggu sebelum nak masuk keje...
mula2 nak hantar wyna kat orang jaga... tapi zuel tak setuju. dia nak hantar taska...
bile nengok anak kawan kitorang yang "buas" kat taska dan rumah orang... aku rasa takut je nak hantar taska... takut kalau anak aku dibuli atau membuli anak orang....yerla kan, dah dok ramai2 tu selalunya mudah terpengaruh dengan kawan2...tu yang mule2 aku rase macam lagi secure la kalau hantar kat orang (baby sitter)...

1st taska aku check kat area rumah...dah full house. sebab jiran sebelah rumah mak aku hantar kat situ kata okey...cuma ramai budak ler... 2nd taska recommended dari kawan zuel... masa datang taska tu, ade la sorang budak dah keluar dari pintu nak main kat luar...cekgu ngan budak2 lain kat dalam...pagar tak berkunci... lepas tu, bile aku tanya ngan budak yang jaga tu banyak benda dia tak tau... muke pun muke penat sambil dukung budak... yang kat dalam (aku dok kat luar, nampak la budak2 kat dalam taska) bising, campur je baby ngan toddler, ada buaian... rasa macam messy la... tu yang tak sedap hati nak hantar situ...

lepas tu hari lain aku ngan zuel round lagi waktu malam... nampak Taska E Qaseh ni. terus call owner dia dan set appointment esoknye. mase deal tu, owner dia pun ramah, taska bersih, takde buaian, takde walker.. ada tangga keselamatan... cuma tak nengok kat dapur ngan toilet dia lah... lupe nak gi tumpang toilet...kehkehkeh so far aku datang time budak2 tengah ramai pun, aku tak pernah dengar suara terpekik terlolong... aku nampak budak2 kat situ takde la yang "buas"... hahaha...sat lagi anak sendiri yang suke jadi tarzan, baru tau~~

cumanya... yuran bulanan bg aku memang mahal sikit berbanding taska lain... hiks! tapi takpe la asalkan hati aku senang nak hantar kat situ. setakat dah 7 bulan aku hantar wyna ni, aku rase semuanya ok. cuma kekadang tu ade la silap sikit2...macam tertinggal botol, tersalah pakai pampers, tutup botol susu ntah ke mana, lupe nak pakai stoken etc... pernah sekali terbawak balik ubat anak orang...staff dia salah letak la tu...tapi aku still rase ala..sikit nyer hal la tu...biasa la kan kalau dah reramai tu terlepas pandang~~ zuel je la kekadang bising. aku malassss...

kalau tengok kat facebook, taska ni jugak ada banyak aktiviti untuk kanak2 1-3 tahun (aku agak2 je umur diorang)... bagus untuk anak2 kita... setiap anak ada report book masing2, nanti hujung minggu (jumaat) buku tu akan diserahkan pada parents untuk disemak dan tandatangan... 

dan taska ni recommended jugak untuk BF mommies.... diorang boleh handle EBM. kalau ade sesiapa yang tinggal area Pulai Indah dan yang berdekatan mungkin bole ushar2 taska ni ^_^

No comments:

Post a Comment