15 July 2013

Air Mineral Mayat

Dah dua kali aku nampak orang share posting ni kat FB...



dulu pun aku pernah terjebak nak sebarkan benda macam ni (mase tu pasal mcD) sekali lepas tu dah terbukti fakta tu salah... dah aku terrr-sebarkan fitnah... sape yang kena jawab? aaakkuuu jugak...

memetik komen2 dari mereka yang lebih faham :
Apa2 yg dh mati, bila dok dlm tanah akan dibiodegradasikan. even BABI mati jatuh laut pun air laut tu tetap halal kalo nk digunakan, bukan? kalo x silap i (kalo salah tlg betulkan) ini adalah konsep istihalah dlm Islam.
kalau org yg biasa masuk hutan, tetap amik air sungai/mata air utk minum, kan? ada check x kot ada babi ke, manusia ke, yg mati kt persekitaran sungai tu? x takut lak kalo org asli jatuh sungai mati lemas ke?
Air dlm tanah melalui proses filter berpuluh/ratus meter of rocks and dirt. apa yg terhasil drpd air yg tertapis secara semulajadi ini adalah suci.
saya dah lama tau pasal sumber air mineral spritzer ni kat Air Kuning, Perak.in fact, banyak je air mineral yang amek dari Air Kuning (macam jenama Petronas etc tu) 
Sblm spritzer nak gune sumber tu..jmg dah dtg buat kajian.n dorg pun kene sample air tu utk microb chem n radioaktif sblm dpt lesen.n monitoring utk end product every 3 mths utk microb,twice a yr utk chem n once a yr utk radioaktif.bukn suke2 je amek air bottled n jual.
ada jugak yang komen "beli je la brand lain..."

tapi tahukah anda apa bezanya SPRITZER berbanding air mineral yang lain?

Air Mineral Spritzer untuk detox.

Kenapa Spritzer?

Kebanyakan rakyat Malaysia telah divaksin, dan menyebabkan tubuh kita mengandungi aluminium yang diperolehi daripada vaksin. Aluminium antara punca penyebab alahan, keradangan, ekzema, asma atau masalah pernafasan.

Spritzer mengandungi Silicon (Si), as silicic acid, is suggested to be the natural antidote to aluminium (Al) toxicity, and was recently shown to promote the urinary excretion of Al from body stores.

Silicon (silicic acid) has been proven by Professor Christopher Exley during Vaccine Safety Conference in Jamaica (January 2011) to remove aluminium toxic from the human body. ONLY SPRITZER has Silic Acid - boleh check belakang bottle tu, saya dah check brand lain tak memang tak ada . Selain itu, ada mineral water jenama Volvic ( tapi VOLVIC agak mahal dan susah jumpa di Malaysia melainkan UK )

Refer link ini : http://thearrowsoftruth.com/tag/dr-christopher-exley/
Dan ini http://www.osa.com.my/index/news/59.html

Juga tonton video ini : http://youtu.be/ng2V-V5dvvg

Ini juga :
http://www.spritzer.com.my/html/media_room_news_details.aspx?ID=58&Type=News

juga bagus untuk kita walaupun tiada penyakit seperti ekzema untuk amalkan pengambilan spritzer bagu mengelakkan penyakit NYANYUK
http://gaia-health.com/gaia-blog/2012-10-22/silicon-rich-water-may-help-prevent-alzheimers-study/

Spritzer TIDAK SESUAI diminum dengan kerap untuk :

1. Anak di bawah 2 tahun sebab kandungan mineral yang tinggi akan menyebabkan buah pinggang yang kurang matang terpaksa proses dengan lebih keras dan ini menyebabkan kerosakan pra matang buah pinggang.

2. Ibu yang menyusukan anak yang berumur 1 tahun setengah ke bawah (apa sahaja detox sebenarnya tak digalakkan kalau masih dalam window menyusu yang masih baru) sebab akan effect bada bayi juga.

3.Ibu mengandung.

* Ibu menyusukan atau mengandung, boleh detox dengan cara menjaga pemakanan dan diet anda. Sila baca ini http://www.janethull.com/newsletter/0610/detoxing_and_pregnancy.php

*Pastikan anda tidak menyimpan botol air mineral Spritzer plastik di tempat bersuhu panas, kerana boleh mengundang toksid.

*Tidak perlu diminum hari-hari kerana ditakuti mineral akan membebani buah pinggang jika diambil berlebihan.

mungkin benda ni tak penting sangat bagi semua orang... tapi memang ade orang yang perlukan air SPRITZER ni atas sebab2 tertentu. bukan nak minum sesaja...kalau takde sebab baik minum je air masak dalam cerek~~ 

so jangan la suke2 nak sebarkan citer yang kita sendiri tak tau betul ke tak? lagipun citer ni dah laaamaaaa..... yang suke sebar2kan tu ade share dengan company competitor ke? 

dipetik dari page Laman Kesihatan Ibu, Bayi dan Anak-Anak

No comments:

Post a Comment