13 May 2013

Cadangan kepada kerajaan

Serius betul tajuk entri...

PRU yang lepas, parti PR menjanjikan pemansuhan Tol kalau diorang dapat tawan kerajaan persekutuan...tapi belum ade rezeki. so bayar la tol untuk 5 tahun lagi... ke 10 tahun? ok, aku nak make sure jalan2 kat hiway tu licheennn ya, tanak ade lobang2 ke, tampal2 yang tak rata ke... seswai la ngan bayaran yang dikutip tu...

since kerajaan beranggapan memansuhkan tol itu tak relevan, maka aku nak bagi cadangan yang aku rase lebih menguntungkan kerajaan (ye ke?) dan mengelakkan pemandu2 yang senasib ngan aku mengalami kecederaan perasaan yang parah... ia bagus untuk mengurangkan sikap maki hamun akibat kekurangan hormon sabar ketika memandu... 

aku cadangkan semua lorong kat tol tu ditukar kepada lorong Smart Tag. kalau pun nak buat lorong tunai, sediakan 1-2 lorong tunai je dari 10 lorong Smart Tag. sebab? sebabnye senang ler...tak payah lagi ada acara potong - selit dan rebut barisan. tak la sakit hati nengok perangai tak semenggah sesetengah driver ni... orang lain punye gigih beratur panjang, korang sesenang je park tepi, petik signal nak masuk.... banyak cun keta kauuu?


nampak keta perdana ujung tu? nampak keta (peugeot) sebelah naza citra depan aku tu? ni sume stok2 tak reti beratur... aku bagi jugak la laluan kat peugeot tu sebab aku pun tengah sibuk baca twitter. bagi laluan kat sebijik keta dah la kan... eehh takk... belakang peugeot ni ade persona poon nak selit jugaaakkk depan aku! kem salam tak berjawab la eh!

member aku pernah cakap JB driver ni ganas. meh nengok ganas tak ganas la... lepas peugeot tu masuk depan aku, aku pun tutup henset dan rapatkan keta ke depan...rapattttt macam nak syiomm bumper peugeot tu. aku buat derkk je kat persona sebelah aku yang makin himpit... kot lar tersagat keta aku, aku sangaaattt muke ko kat tar sampai ke palang tol tu... aku ke depan, dia pun ke depan sambil himpit tepi...rapat okeh! aku tak dulik... stay je belakang peugeot...lagipun aku tau aku dah duduk betul2 dalam barisan... persona tu masih kat luar which is kalau dia jalan terus nak saing2 aku sekalipun, sila la bayar tol kat tembok yang belang2 tu...

aku ni pakkal je ler belum top up smart tag, tapi takde la tergamak nak potong2 barisan... panjang pun panjang la...beratur tetap beratur! korang yang tanak beratur tu pi beli smart tag! 

No comments:

Post a Comment