30 May 2013

Astro

dulu.. kemain la cakap rumah tak payah ade astro la, bazir~~ sebab kalau sape dok JB ni kan, bole dapat channel dari singapore dan indonesia... kira banyak la jugak... singapore je ade 4 channel, indon ade 2-3 channel... 

sabtu ahad aku usha channel 5 media corp sebab slalu ade muvi best2 lah. kat rumah mak bapak aku memang takdeee la nak masang astro ni. jaman diorang keje lagi la, bukan ade sape nak tengok. jaman laa ni, mungkin tunggu anak dia kot tolong sponsor~~ hek hek hekk

lepas tu laki aku pi pasang astro mase musim bola sepak malaysia bermula. sebab tension nengok bola kat RTM yang banyak noisee.... aku slalu cakap "TV Hujan"... kalau kat area rumah aku, TV kat hall bawah memang tak berapa nak clear berbanding TV kat tingkat atas...  sejak tu memang dah jarang lah nengok channel free =p jadi tak tertengok la drama teduhan kasih tu... lagi pun drama tu pukul 7, tengah peak hour berkuntau kat dapur lah...
aku tak ingat cemana aku bole terus2 pandai nak tengok food network. walaupun tak la berminat sangat dengan dunia masakan tapi suke la tengok orang masak2... lepas tu lapo sorang2... dan berangan beli food processor.
pun bole tahan...biasa aku nengok cup cake war je... lain2 rancangan masak2 lagi best kat food network rasanya...
channel yang menjadi kegemaran sejak duluuuu....dulu la masa aku study, tumpang rumah sedara...rumah dia ade astro~~ channel ni aku layan CSI je. kadang2 berebut channel ngan anak dia yang nak nengok Cartoon Network or Disney Channel... sampai aku pernah sorokkan remote... agagaga...jahat! skarang still tengok gak CSI...tapi CSI Hannibal tu tak paham dowh... dan the apprentice... 
ni...biasa la port aku layan movie...tapi kadang2 boring gak... dalam seminggu seploh kali movie tu keluar...
Setakat ni setia layan drama...start dari sehangat asmara, skrang Dahlia... tapi sehangat asmara tu takde la sampai nak record... yang dahlia ni beriya aku kumpul tiap2 episod... selain dari tu aku tengok Raja Lawak...tapi kekadang malas tengok sebab tak lawak pun?
dan..oh ye Masterchef... tu pun lompat2 episod...hehehe

semua ni adalah channel tetap yang aku selalu picet2, channel lelain tu bile rasa cam boring or tetiba ehhh best la citer ni, so stuck kat situ walaupun takat cite harimau kejar kuda kat National Geographic... hari tu tertengok cemana sesebuah bangunan dibina kat channel History... yeah sebenarnya bagus jugak tengok menda2 camni untuk knowledge kita...

harap je channel banyakkk... tapi kalau hujan lebat, masuk dalam selimut je la~


4 comments:

  1. ahaks! nie boleh jadi topik aku lak dalam blog..muahahaha :p ok bye~~

    ReplyDelete
  2. AXN layan Hannibal - best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hannibal tu kekadang ngeri gak citer dia

      Delete