11 January 2012

SELEPAS KAHWIN - part 1

ini la yang orang kata, merancang setahun, planning berbulan, majlisnya sehari dua. tak puas la jadi Raja Sehari, macam nak jadi Raja 7 hari 7 malam pulak rasanya. over 


SABTU 24 dec 2011 - ISNIN 26 dec 2011
- sibuk dengan nikah, sanding dan mengemas rumah. Sabtu & Ahad jadi Ratu sehari, Isnin sila jadi bibik. kemas ye! tu pun dah sangat la untung pasal takde kena sental cuci periuk segala dan rumah pun takde la sepah sangat pun sebab pakai catering. cuma vakum karpet, lipat, angkat sofa yang dah di alihkan, susun ape yg patut disusun lah...

Disebabkan majlis dibuat sehari kat rumah masing2, rumah pun dekat je, so aku kemas rumah aku, zuel kemas rumah dia. kat rumah aku ada lagi sedara n kazen2 yang belum balik, rumah dia pun ada adik beradik, sepupu2 yang belum balik. jadi duduk dan kemas rumah masing2...

malam, masuk singapore, hantar akak dia (akak ipar aku) sekeluarga balik.

hari ISNIN tu lepas semua relative dah balik, rumah zuel pun dah kosong, so zuel tido rumah family aku... buat pertama kali aku balik rumah pukul 1 pagi. sebelum ni limit keluar jalan2 kena balik sebelum 10 malam yer~

SELASA 26 dec 2011
- orang datang bukak kemah dan pelamin, so masih ada saki baki yang kena kemas. petang keluar pegi beli luggage dan keperluan2 nak pergi Lexis...

RABU 27 dec 2011
- celebrate birthday adik aku kat Kota Tinggi Waterfall. balik.. singgah bandar kota tinggi, beli hadiah birthday adik aku... petang, singgah rumah zuel, pack baju dia (baju aku takde lagi... kat rumah mak aku ler) dan kemas sikit rumah zuel sebelum gerak ke Lexis esok pagi.... pastu balik rumah mak aku, aku pulak pack semua barang2 yang nak bawak.

KHAMIS 28 dec 2011
- mak aku wat sarapan, gerak pukul 8 pagi, aku drive sampai Muar, singgah rumah mentua.... singgah rumah ipar duai... orang tua pesan, lepas kawin, pegi jalan rumah sedara2 kan...
- Muar to PD zuel drive... check in pukul 4 petang. lambat sikit.

JUMAAT 29 dec 2011
- beli hotel's souvenir - mug, umbrella, toiletries...
- makan dan tengok muvie kat Jusco Seremban

SABTU 30 dec 2011
- check out...
- review? nanti aku buat entri lain.
- masuk KL, check in KLCC dulu, jalan2 kat aquaria.... pastu check in rumah kazen kat Mindef... malam ni malam new year kan, hang out laa sampai bunga api habis...tido kat rumah kazen.

AHAD 1 JANUARI 2012
- gerak balik JB...sampai JB petang, terus balik rumah zuel. tapau KFC, makan kat rumah. now aku pulak take over keje2 kat rumah zuel, kemas, load barang, basuh baju2, malam aku dah letih...

ISNIN 2 JANUARI 2012
- keje la.. ape lagi? johor tak cuti new year lah. oh! aku hantar zuel gi keje pulak....eheheh

2 comments:

  1. adoii... pack gile mase ain ni~ confirm badan letih habes ni~

    ReplyDelete
  2. ehehe... rumah dah kosong, rasa lapang n sunyi la pulak... maklum la, mase kite kawin kan jadi perhatian, rumah ramai orang...

    ReplyDelete