27 January 2012

Baju-bajuan

kali ni aku nak citer perihal baju kawin... 


 Persalinan Nikah - Pink Peach
baju jubah / dress muslimah ni aku beli online kat fb saja. since aku yang nak sediakan sendiri persalinan nikah untuk aku dan zuel, memang aku plan tak mahu baju nikah yang sarat, supaya bole dipakai lagi kemudian. kalau baju dah sarat manik2, jawabnya memang aku simpan masuk frame je la kot. nak pakai time pegi dinner pun ntah bile. lagi pun aku ni kalau pegi dinner, jenis tak suke dress up yang terlampau outstanding berbanding orang lain....takde makna aku nak pakai baju nikah pegi dinner. 
 tudung adelah "tudung ct" dan veil aku beli kat cik epa, veil ni mase cik epa bertunang dulu. 

 Persalinan Sanding - Merah Gold
baju ni custom made ikut design yang aku nak. aku takde laa sampai kasik sketches kat vendor suruh jahit camni camtu...aku just terjumpe satu design baju yang aku berkenan dalam majalah pengantin yang modelnya Siti Saleha, kalau tak silap.... aku cakap aku nak baju macam tu. aku tahu takkan bole sama 100% la kan, sebab material yang model tu pakai sah2 ler mahal, dah tu manik2 corak tu sejibik sejibun dia jahit. 

ok kali pertama aku nengok baju ni adelah lagi seminggu nak kawin, bole? tapi sebab vendor tu kawan mak aku, aku percaya la keje dia. takkan berani la dia nak wat bebukan... 
ok, mule2 aku tengok baju tu, ia tak seperti yang aku bayangkan. jauhhhhh sangat, rasa nak menangis pun ade. aku cube buat muka suwit, tapi vendor tu perasan riak muka aku ni tak suke that baju... siyes. aku cakap kat mak aku mase pertama kali tengok baju tu digantung kat hanger (tak pakaikan kat dummy), "macam jaring ikan je..." 

 vendor tu suruh aku try pakai dulu, dia cakap, baju lom pakai, tengok gantung kat hanger je, memang nampak tak cantik. ok la ngan muke kelat suwit tu aku try. lepas pakai, aku rasa hmm cam, ok la kot. 
aku ni bukan cerewet sangat dan bole la tolerate ngan orang. benda dah siap, aku nak wat cemana. mak aku ade cakap, kalau rasa nak tukar baju lain, bole je. tapi bagi aku option pilih baju lain lagi la worst! sebab baju yang ikut kaler tema aku lagi tak cantik nak dibanding ngan baju "jaring ikan" ni.... nak tukar warna lagi tak bole, benda lain semua dah ikut kaler tema, tetiba aku pulak pakai baju kaler lain...giler pelik karang!

kenapa aku cakap macam jaring? sebab lace kat baju tu nampak macam jaring, walaupun lace jenis tu mahal. semeter dalam RM100 lebih...ok la, aku cuba sedapkan hati, mase try fitting tu, aku ada shoot pix dengan muke berlengas baru balik keje, pakai baju pengantin, sangat senonoh la kan....
lepas tu tengok dalam pix macam ok gak... lepas tu aku whatsapps gambar tu kat june... june cakap cantik laa... sambil2 tu aku whatapss gak baju lain yang aku akan pakai kalau aku tak nak baju ni... dia cakap buruk. ekekekek. 

ok. berserah saja, dan Alhamdulillah, aku berpuas hari dihari kejadian. ramai kata baju tu lawa. ^_^ 

 Sambut Menantu - Pink Purple
baju sewa sajek. baju ni cantik tapi ia wat aku nampak agak gemuk di sisi2 tertentu. mencik!
kain kena jaga2 biler berjalan, jangan tersungkur dah la... labuh meleret...

Outdoor Shooting - Biru
Outdoor Shooting ni dibuat selepas Majlis Pernikahan.
Kiranya lepas nikah tu, balik settle ape yang patut, lepas dah habis urusan orang2 tua, 
kitorang siap2 pegi outdoor. kitorang, pengapit dan OP sajek.
sebab tu gambar ni takde kat kamera orang lain. muahaha

ok. itu saja. bye



3 comments:

  1. ain!!! kite suka baju sanding ain dekat rumah ain. gojes, cantik, unik!!! semua ada~ pinjam... hahaha

    nak taye ain la, emel la ea. hehe

    ReplyDelete
  2. aku suka baju merah n gold ko..seriously mmg cantik :) oooh lagi satu baju pink ko .. cantik juga...walaupun nampak gemuk...hehehe.... :p

    ReplyDelete
  3. Dhiera... yeke.. hehe tengs! dah reply...

    June... yer! ko jugak adelah penyelamat pada mase aku nak nanges nengok baju jaring ikan....ekekeke

    ReplyDelete