15 December 2011

BENDA KECIK

bile kite baca tentang persiapan perkahwinan, jarang (ke takde ye?) yang aku jumpe ada mention pasal hal2 yang kecik...

bagi aku, ada kalanya perkara2 kecik ni penting juga. tapi mungkin kalau takde pun tak apa kot?

antara perkara / benda kecik yang aku beli kerana tujuan nak kawin :
beberapa helai panties dan bra baru 
...muahaha. Onion Head Emoticons 34
>>> takde gambar, sensored!

baju tido baru... 

>>> nak tido ngan orang baru, baju pun kena baru...Onion Head Emoticons 91 takde gambar gak...
tapi baju kelawar ok?

baju persalinan selepas nikah 
(bukan gambar betul...tapi jenis camni ler) 
>>> sebab aku wat majlis 2 hari. lepas nikah & outdoor shoot pada siang hari pertama, lepas tu belah petang dan malam takde ape2 nak buat kan? lepak2 santai je, so pakai baju elok2 sikit. 
I choose long dress, takkan nak la serembah serembeh je, kata perantin.... mana la tau kan ade orang nak datang, jumpe borak2..
.
Stokin (kedai dua ringgit je sudah!)
 >>> yang ini pakai mase hari nikah. lebih2 lagi nikah kat masjid, lebih manis dan sopan jika berstokin. lepas tu nak pegi photoshoot, bukak la stokin tu...
.
Perfume (Incanto Bloom from Mustaffar Centre)
>>> yeah, perfume khas yang nak dipakai masa nikah & sanding...
tapi hari ni aku dah pakai...sebab nak test2 cemana bau dia kalau dah pakai sepanjang hari... feel good so far...

Anak tudung baru (gambar dari google)
 >>> stand by. biasanya pakai tudung mesti nak pakai anak tudung...aku beli 2, putih dan hitam
.
Korset (gambar betul, from Ayus Fashion)
 >>> supaya dapat ku sorokkan babat2ku ini ... 

Contact lens (pinjam dari google)
 >>> aku memang rabun. biasa pakai lens, tapi lebih selalu pakai spec.... prefer brownies, sebab takde la nampak ketara sangat mata tu lain kaler... tak berani lagi nak try warna yang obvious.  
sebaiknya jangan pakai lens korea yang murah tapi tahan setahun tu ya... 

Wristlet (from Beg Chanteq)
  >>> untuk isi bedak, tisu, IC dan beberapa kad penting semasa nikah. yang ni nak kasik pengapit pegang... wallet aku gemuk, lagipun tak bole nak isi bedak, tisu sume...
nak bawak handbag macam leceh pulak...
.
yeahh... ahad ini mau ke spa...
Onion Head Emoticons 71Onion Head Emoticons 71Onion Head Emoticons 71Onion Head Emoticons 71

4 comments:

  1. jarang baca orang update hal2 kecik macam ni~ ni la pengantin baru!

    ReplyDelete
  2. dhiera,

    hehe..saje2 citer, kekadang orang tak terfikir kan benda2 simple macam ni...

    ReplyDelete
  3. yela...tp dalam senarai tu sy terfikir corset, bra, spa,lens, tu je,,, naseb baik awk letak detail ni, bestnye dpt free spa!! mesti best!

    ReplyDelete
  4. epa, minggu depan kalau sempat saya review pasal spa tu...dah lama dapat voucher (giler besar punye voucher kan) tu.. mase julai.. sib baik bole valid lagi... dah sengkek ni nak pegi sendiri T_T

    dah ujung2 ni takde masa dah... huhuh...

    ReplyDelete