17 November 2011

TUNANG

story lama...baru nak tepek kat blog. ngehh...

1 September 2011 = 3 Syawal..
atas permintaan pihak aku...
takde majlis, takde beradat..
datang beraya sambil sarung cincin...
takde hantaran, takde pelamin...
bagi buah tangan aje...
tu pun sebab bakal MIL aku yang request nak bagi...
kalau tak, bawak cincin kontang kanting je...

sempoi. duration - 3 bulan.
feeling? happy tapi takde rasa pun aura tunang orang...
ekekekek... sama je perasaan masa tunang ngan masa bf-gf.

from him - hantar kedai je, buatkan hamper. =p
then bakul tu bakal SIL mintak balik... bole?

from me... diorang kasik punya la lawa...aku kasik camni jek..
nasib la kan... huhuhu
kerepek pagoda tepi tu tetiba je mak aku suruh kasik masa hari kejadian.

Future Mother In Law... InsyaAllah...
and SIL, orang kuat majlis kitorang...
tetiba baju leh sama tema....

makan time...

stainless steel ring : couple ring... aku ada satu, dia pun ada satu...
was given on 2009
tapi skrang dia tak pakai sebab jari dah tembam. yes, aku berjaya menembamkan dia...

gold ring : cincin tunang. simple je. dia pilih bentuk love...

pure diamond ring : cincin kawin... both ring beli kat poh kong.
dia yang pilih sebab design cincin yang aku pilih dari jenis synthetic diamond (berlian buatan manusia) sume dia tak berkenan.
aku kan baik... pilih cincin murah2 je...

lagipun masa tu sebenarnya kitorang plan, cincin ni cincin tunang, yang takde mata tu cincin risik. sekali masa hari kejadian tu, aku pun macam pelik + blur, apesal ada satu cincin je? bukan ke ada 2 cincin?

rupenya cincin ada mata tu nak dibuat cincin kawin, kalau takde barang kemas lain yang nak dijadikan ganti... tengok la nanti cemana... malas nak pikir banyak. ada rezeki, ade la...

36 hari lagi.... 

No comments:

Post a Comment