03 November 2011

Andaman : Ixora Design

Kepada bride to be yang tak berapa cerewet dan takde bajet banyak sangat, mungkin bole la pikir2 kalau nak amik this vendor untuk handle majlis korang....

terus terang, aku memang tak pernah pergi survey mana2 andaman lain, takat tengok cuci2 mata, amik flyers tu ada lah....seebaaab.... sejak aku belum jumpe zuel lagi dah plan nak hire Ixora Design for my wedding atas suggestion ibu. bukan ape... kalau aku degil nak pakai vendor lain yang aku cari sendiri, alamatnya kontang kanting laa aku handle sorang. lagipun mak ani (founder) kawan lama ibu.... lamaaaa dah diorang kawan - sejak hingus aku belum kering lagi....

aku nak semuanya smooth je, so aku aku okey je la ngan pilihan ibu. lagipun....

- bole request baju baru ikut design yang aku nak (tengok kat majalah jee)
- dapat pelamin baru pun ikut design yang aku nak (mak ani takde lagi design pelamin camtu - wieee)
- wedding cake & bunga telur 2 pahar free (sponsor)
- bole tukar seberapa baju yang aku nak pun... tak kisah berapa helai (sponsor gak tapi aku je tak  larat  mahu)
- dia tolong siapkan souvenir lebih kurang 1k pcs (lipat kotak & ikat reben kat souvenir - kejap je dah siap)

cuma butik andaman ni takde la femes macam kedai lain ada yang cantik, elegan, cun dan hi class tu....tapi tak kisah laa, as long as aku tak banyak menda nak pikir.... malasss...hahaha
mak ani with ibu.... time ni aku datang berdua je - nak decide pelamin....
zuel pun hire mak ani jugak... kitorang buat majlis dalam satu hari yang sama, lagipun parent dia takde kenal andaman + cater kat JB ni, so pakai vendor yang sama je la...senang! ni pix diorang datang discussion tapi lain2 deal lah... last pix contoh theme colour untuk majlis belah aku (^_^)

Ixora Design handle 80% hal2 dalam majlis aku antaranya :
- catering
- kompang
- deejay
- kemah + scallop berserta kerusi meja + sarung
- make up + baju
- henna (tapi aku tak amik ngan dia)
- bunting free (aku design sendiri)
- aksesori bilik tido (base tirai & cadar aku dah diy)

senang cite, aku just sediakan :
- barang hantaran
- kad kahwin
- doorgift

itu saja... tak banyak keje. tapi keje2 nak siapkan goodies pun dah macam ape....

kalau ade sesiapa yang berminat nak usha2 Ixora Design, bole contact :
Siti Radziah (Gee) 013-7685898
017-7757875 (Mak Ani) 
012-768 5820 (Nadia)
Email: Ixoradesign1199@gmail.com 
Blog : http://www.ixoradesign.blogspot.com

No comments:

Post a Comment