21 September 2011

SABAR JE LA KAN

sebelum aku tulis blog ni, aku baca blog yang update kat sebelah.

pastu baru aku taip ape menda yang aku nak amokkan. tapi dah tak rasa nak ngamok sangat la.

mase baru2 panas tadi, memang nak keluar semua perkataan mencarut, limited tuuu nak tengok aku tulis perkataan2 maki2, carutan yang dirty2 tu...tapi dalam hati tak yah cakap la...

ok skrang kasik suam2 sikit...

lepas raya, member zuel - wedding photographer mintak aku editkan gambar kawin. tau tak client tu kawin bile?

december 2010. ok, agaknya dah beranak pun orang tu, gambar kawin tak siap lagi.
aku pun pelik cemana dia bole cooool n handle client tu. tak mungkin client tu tak bising. gile lama gambar tak siap2. memang mintak maki la camtu...

dot

so dia pass kat aku la gambar2 client dia tu mintak edit. aku pun edit la base on information yang aku dapat. ko kasik keje kat aku, ko la cakap ape nak kena buat kan? kalau aku tak paham, aku tanya.

tapi perkara biasa yang aku nak tanya pun,
- saiz ape?
- brape pages?
- gambar nak letak semua ke atau gambar pengantin aje?

lain2 info kalau ada, ko tolong la bagitau...

jadi aku edit. lepas siap, aku email low res.

DANG!!!

petang tadi zuel bagitau aku, member dia nak 2 album asing2.
belah pempuan dan belah laki.

maunya aku tak hangin. dia cakap dalam folder gambar client dia tu ade 2 sub folder. jadi maksudnya ada 2 album.

oiiii aku nak cakap bangang ke ape? ade ke ko state kat situ album 1 dan album 2???

takde okkkk...ko letak la 10 sub folder sekali pun, tapi ko tak cakap pun kat aku ko nak album tu berasingan???

aku ni biasa edit pakej bajet je, jarang orang mintak custom dua ketol asing2!!

PENAT TAU TAK PENAAATTTTT la giler!

buang masa aku edit, buang masa aku pikir idea pastu kena revise the whole album just like that???

aku mintak extra bole???

eeeeeee geramnyeeeeee

tu satu hal....

dia bagi 2 job wedding. satu lagi client tu, aku baru nak start buat, dia cakap KIV dulu sebab gambar tak cukup.

bole gambar tak cukup tapi dah pass siap2 kat aku? takat nak park wat hiasan je dalam HD aku? semak lah! semakkkk!

*******************************************************

No comments:

Post a Comment