09 September 2011

JANGAN AMIK KALAU TAK MAMPU!

INI MIMI



semalam akak yang jaga mimi tu YM aku :

dia : slm. nak jemput sabtu ni 11pg - 4 ptg, anak pompuan akak yg no. 2 tu kwin..majlis kat umah kg. kastam...dtg ya

aku : Insyallah kak
aku : akak ade?

dia : insyaAllah ada...Oh ya, saje nk tanya kalau mimi akak pulangkan pd ain tp chika (anak dia) akak ambik boleh?
dia : sebenarnya dah tak larat nak bela kucing..keje akak byk..

aku : rasanya better akak jaga terus since dia dah serasi ngan akak
aku : kesian dia tukar2 tuan pulak
aku : n dia happy pun sbb ada kawan ngan anak dia

dia : sebenarnya jg mimi mmg tak sesusah lg 2 kucing yg akak dpt dr kwn akak tu chiko n chiki sb mimi tak perlu mandi sebab dia x sebusuk 2 kucing tu...
dia : dia tgh pregnant lagi
dia : tak pasti anak chiko ke atau teddy kucing parsi dr kg. kastam tu
dia : ...uruskan kucing2 tu je dah ambik masa akak baaannnnyyyaakkk sgt smpi keje lain x leh buat
dia : ni tgh tension ni

aku : akak cari adopted family la.. amik mimi ngan anak dia
aku : kalau bole jgn pisahkan
aku : sian dia akak

dia : oohh....mimi dah x suka dgn anak dia...bila chika dtg, dia cepuk muka chika sambil bunyi marah
dia : so..dah time utk bpisah lah tu

aku : ouh..camtu eh
aku : kak, sy nak turun bwh jap... chat later eh

sebenarnya alasan je aku nak out...aku tak leh nak pikir solution masa tu. bengang sangat. at the same time aku tengah ade konflik lain lagi. dengan keje lagi. sabar je la banyak2 kan~

citernya... dulu aku cakap aku nak let go mimi, FOC... janji jaga elok2. yang amik tu pun anak akak ni. tapi baru berapa bulan dah surrender nak jaga. alasan anak dia study la, nak exam la... banyak kucing nak uruskan la...dulu ko amik dia tak pikir habis2 pulak??

mase nak amik mimi tu tak sempat2, macam takde esok, malam tu dan dan jugak ko datang rumah aku nak amik mimi. tapi end up macam ni. dalam banyak2 kucing yang ko ada, nape mimi jugak ko let go? nape tak kucing lain?

bengang betul aku~

***********************************************************

No comments:

Post a Comment