19 August 2011

IKLAN : KANTA LEKAP

nak raya ni kan.... harus la aku tak pakai spek nanti, nak melaram dengan kanta lekap kaler2...

aku pernah try kanta lekap korea yang bole tahan setahun tu, murah la kan.. berapa puluh RM je tapi bole tahan setahun. aku siap2 beli stok untuk 2 tahun. means dua pasang la. tapi lepas tu aku cek power mata aku, naik lagi 100 tu...power mata aku tak pernah naik mendadak camtu. aku tak tau la lens tu yang jadi punca atau orang tu salah ukur power mata. aku pulak macam was was dengan staff yang keje kat kedai cermin mata tu. bukan apa, aku rasa bile pakai lagi contact lens tu, still nampak jelas. tapi tak sure la kan...

lepas tu aku ada consult ngan staff kedai optik tu pasal contact lens ni. tau tak kenapa kat kedai memang mostly jual disposable lens yang sebulan sekali je? sebab lens yang tahan setahun ni risky. tu diorang cakap la... diorang salah cakap, aku pun salah cakap jugak la... maaf yer~

ok sejak tu, aku pilih contact lens yang confirm original dan ada jual kat kedai optik jugak. sebelum tu memang aku pernah jumpe blog orang jual freshkon dan freshlook murah dari harga kedai. aku pun google la sikit, nak survey. tup2 aku terjumpe laman ni :



nampak tak? bole beli dengan RM32.90 saja sepasang.

tunggu sehari je untuk pahamkan dan pikir2 cemana nak beli ni...

lepas tu aku beli 2 kotak terus, satu untuk raya, satu untuk wedding.

lepas dah dapat voucher diskaun ni, aku terus redeem, 2-3 hari je dah dapat barang ni :

siap FOC cadbury kecik 2 ketul. nape la tak bagi casing ke....solution ke...

eh demand lak aku.



okey, kalau sape2 nak beli branded contact lens, bole try masuk web :

normal price pun still murah lagi dari kedai. kat fb pun ade jugak orang jual lens brand ni, harga pun lebih kurang je, cuma aku baca tang customer service dia agak kurang sikit... jadi aku prefer order dari Mr Lens. lagipun dia pakai shopping cart, sebarang feedback akan diupdate ke email kite, dari order sampailah barang tu dah shipping out.

selamat berkanta lekap.

No comments:

Post a Comment