27 August 2011

DUIT RAYA

masih bekerja hari ni - sabtu 27 ogos 2011 = 27 Ramadhan 1432H...

jalanraya mase aku on the way gi opis tadi nak kata lengang tak jugak lengang... bole laaaa.... cuma sampai kat opis je memang agak lengang. budak2 kilang ni ramai dah bercuti. aku tak cuti pasal nak save annual leave, nak bawak pegi ujung tahun. =p


tahun ni kali pertama aku tukar duit raya lambat. hari tu dah ade dengar2 kata, kalau tukar lambat nanti bank kehabisan duit. aku bole gelak laa kan dengar ayat tu. what? bank habis duit? mana boleee bank habis duit, kalau habis, tutup bank. begitu la "kerek"nya aku pikir. dah tu ko ingat bank bole cap duit suka hati???

lepas tu aku tengok cik pah update status kat fb ngan twitter pasal bank habis duit raya, tapi kat KL la. dia pun tukar last minute gak. aku rilek lagi. skali hambik ko... 2 hari lepas, aku bajet nak pegi bank tukar duit. aku bagitau zuel, zuel pun cakap... mana ade duit lagi last2 minit ni. aku dengan confident je cakap ade. tapi lepas tu aku call rasa2 ade la dekat 10 buah pelbagai bank, 2-3 buah bank je yang kata masih ada. tu pun tinggal RM5 dan RM10. seringit2 dah habis. public bank branch sentosa - masih ada tapi tinggal sikit dah.

huwaaaaaaaa hambik bahagian! zuel pe lagi, menganjing aku lah! meroyan aku kat fb ngan tweeter. tapi berkat aku update status tu member aku tanya la aku nak tukar berapa RM? bunyik macam ada harapan kan. tapi member aku tu bukan la keje bank. aku pun call dia tanya la...."awak nak tolong tukarkan duit ke...?" syukur Alhamdulillah, dia ada kawan keje kat cimb kata seringgit masih available. mase ni salary lom release lagi, esok baru dapat. tapi sebab dah takut sangat tak dapat duit raya, aku pinjam duit kat zuel, transfer online je kat member tu. nanti dah gaji aku ganti je la balik. tapi yang sengal tu bole lak aku tukarkan untuk aku je... tak tau nape aku bole tak tukarkan duit raya untuk zuel skali. dia pun belum tukar duit.... muehehehe. ape punye awek la!


patut amik duit tu malam tadi, tapi dah masing2 takde kesempatan, terpakse la pagi2 ni aku datang rumah orang tu nak amik duit sebelum aku gi opis. malu hokeh! tobat lah aku nak pegi tukar duit last minit lagi lepas ni. sempat lagi aku google "tukar duit raya"...ape ingat dengan google tu bole tau ke kat mana bole tukar duit?

tapi aku jumpe ni :



huwaa lagi sadis kan? sebab tu aku call dulu before aku pegi bank. so tahun depan jangan lambat2 tukar duit okey... BTW tahun depan ada syiling baru, aku kasik syiling sajok bole?

huarghh bosannya datang opis... pakal je la aku nak simpan cuti tahun ni...





+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=




No comments:

Post a Comment