21 July 2011

NILAI - KL

aku rasa cam lama giler tak update ape2 citer... padahal baru seminggu lebih. macam la aku jenis taip entri tiap2 hari.


first, aku takde masa nak mengarang sebab aku busy. tapi busy2 pun ym, tweet and now fb, tetap jugak berhapdet kannn.... oh? FB? what? aku update fb? siyes?

ok tah pehal, datang lak mood aku nak menyibuk kat fb.... dahhh penuh balik inbox aku ngan notifications.

bukan aku tak nak tukar email, atau buat email dummy untuk fb, haaa nanti notification tu bole la sumbat kat email tu. tapi kalau aku buat camtu, maka aku bakal ketinggalan baju2 yang gojes yang di"tag" kat aku.... (bla laa, tengok je baju online, belinya tah bile)

ehem, aku suke ushar je, kalau ada berkenan nanti, dan di"perkenan"kan pula oleh bank2 yang bertauliah, baru ler aku beli...

tapi kan, aku dapat tau courier charges Pos Malaysia dah naik ler. tak memasal delivery charge pun kena up jugak. demmmm.

jumat lepas, aku amik cuti, ehh hari ni jumaat la kan? ok, kira dah seminggu la. aku amik cuti pasal parent aku nak gi KL. agenda diorang - cam biasa la,borong baju nak buat niaga. dan agenda selingan - beli barang kawin.

barang kawin ape benda pun aku tak tau. eh..ni sape yang nak kawin ni. BTW mak aku la yang banyak tolong settlekan n manage hal2 kawin aku ni, macam dia pulak yang nak kawin. takpe, secara tak langsung, aku ada wedding planner. ekekeke.

oooo agaknya tu pasal la eh ade pengantin pempuan bole nangis giler2 lepas nikah....

sebenarnya benda2 ni dah beli masa gi Air Hitam hari tu. paper box merah tu bukan goodies yang betul yer... yang merah tu cuma extra untuk stand by je kalau main goodies dah habis. tak banyak, around 100++ pieces saje.

bunga manggar tu 3 peket ada 20 cucuk. 3 peket = RM10. lepas dah beli, aku jumpe kedai lain yang mostly offer 4 peket = RM10. bengang tak? bengang tak? ok...wat2 bute je la...

ini baru la goodies yang betul. ni cuma kotak kosong je, takde isi lagi. ni jugak antara penyebab ke-bizi-an aku... balik rumah, kalau takde ape2 nak buat, aku, parents aku termasuk la boboy - lipat mendalah ni... now baru dapat berapa ratus je... banyak lagi ni kena lipat. goodie bags ni aku order bulan 12 tahun lepas.... ekekeke. giler awal. macam la takkan ade bag lagi kan. order je awal.... tapi bile aku nak amik baru kedai tu keluarkan yang baru...

carton coklat tu souvenir...pun order sama ngan bags. simpan je dulu. semua ni order kat JB sajek.

antara barang hantaran.... lom cukup lagi ni... tapi yang lelain tu letak makanan kut. yang tu last minute la baru bole letak.

ni aku kat kedai bunga atau lebih tepat - kedai barang kawin. memang tengah cari bunga dan deko untuk buat hantaran. gambar aku ngan bunga tu, kat JB. Tray putih tu.. kat nilai 3. dan hantaran hasil aku dan mak aku ber"eksperimen". lom siap sepenuhnya pun....

mula2 aku ingat nak sewa je that tray ngan member aku. siap dah cakap nak sewa ni.... member aku bagi sewa tray macam ni RM20 seketul. tray kosong tau.... togel2 je gitu. kalau nak siap deco, harga lain lah. tapi this tray yang aku tengok kat nilai 3, harganya just around RM16.90.. ade letak RM17, ade jugak yang RM19... tapi yang pasti, tray ni kalau beli, tak sampai pun RM20 seketul. so better beli ke... or sewa je ngan member aku tu? kang ade lak yang sentap.... huhu

ini hari kedua mase kat nilai. ehh kitorang lepak KL 2 hari 1 malam je.
sampai2 je dari JB, terus check in kat nilai, shopping kat nilai dulu. lepas tu esoknya check out sebab nak shopping kat KL pulak. tapi this time aku tak ikut parents aku, kitorang berpecah sebab aku ngan zuel nak cari barang kat sogo. boboy pun ikut aku gak. so mak ayah aku leh laa dating2.

=p lepas dah habis shopping kitorang jumpe parents aku kat jalan TAR. mase tu dah petang.

tapi nape patah balik ke nilai? haaaa pasal zuel bole tertinggal handset dia kat bilik. nasib baik laa room service tu baik, dia call aku. mase tu baru la tau yang si zuel ni tertinggal phone. dia langsung tak perasan. thats why la kitorang kena singgah balik kat nilai. tapi takde la shopping lagi. just lepak2 kejap sebelum gerak terus ke JB.

boboy sibuk sangat nak lepak ICE ROOM ni. so aku layankan je la. kalau aku yang ajak, sah2 la aku yang kena bayar. nevermind. tapi pesan kat zuel, kalau tak cukup, tolong tambah yer. hehehe

owh! mase shopping kat nilai tu, aku terjumpe ekin... alerrr ekin bini mawi tu... baek punye parking sebelah X5 dia. aku ingat keta sape la, sempat la gurau dengan adik aku "balik naik keta ni" =p

tapi lepas tu aku perasan orang kat dalam tu "ehhh eh? cam kenal?"

laju je aku sms june... kuikuikui. eh jakun lak tetiba.

interior. tema kaler hijau putih... clean and tidy je tempat ni.

ahli2 kehormat

aku rasa ini la tarikan utama kedai ni... macam2 jenis ais krim ada. aku ingatkan kedai ni ada ais krim je. sebelum masuk aku dah ushar dulu menu dia. skali macam2 ade... western, local food... okeylah. cemana aku tengok menu dia? sebab... setiap meja ada disediakan order form, ape yang kite nak order, just tick je kat form tu...aku baca je kat situ....

our food!

aku ingat aku pakai la N97 mini tu sampai anak 3 esok. langsung tak terpikir yang aku akan balik JB ngan gadget baru. tapi dulu aku pernah cakap, kalau pun lepas ni aku tukar handphone, aku nak pakai smartphone pulak. memang setiap kali kalau aku tukar phone, make sure pohne tu lagi better dari yang aku pakai sebelum tu. kalau takde beza, watpe nak tukar kan?

refer entri ni

tapi kan... N97 mini lagi mahal dari HTC Desire S ni... maksud aku, harga masa N97 mini baru keluar la...

dan sebenarnya aku malas nak tukar handphone pasal malas nak explore phone. huarghhh! last aku tukar phone pada 16 Januari 2010 - kira2 dah setahun setengah la aku pakai N97 ni.

dah pakai seminggu, tapi lom khatam. dan aku baru rasa suka kat phone ni beberapa hari lepas. mase baru2 beli, aku macam takde perasaan, melainkan rasa "oohh sayangnye nak let go N97"....

nanti kotak kosong tu letak kat dulang hantaran je la...
dan eh? oo patut la skrang makin aktif ngan fb dan twitter...dan tambah lagi satu applications - Whatsapp!

No comments:

Post a Comment