07 June 2011

BILA CUTI SEKOLAH

rupenya cuti skolah memberi impak yang besar jugak kat jalan raya. tiap kali cuti sekolah je, aku dengan senang hati bole sampai kat opis dalam masa at least 30-45 minit berbanding hari persekolahan, mengambil masa kekadang sejam, atau lebih sikit. hek eleh... beza 15 minit pun nak kecoh. ahaks!

tapi siyes, jalan memang smooth, jammed sesikit tu biasa lah, banyak keta, bukan aku sorang je nak gi keje. tapi takde la sampai aku himpit keta depan kiri kanan ala-ala macam nak sagat keta orang. takde la aku nak maki orang pagi2 sebab tak mo kasik aku masuk lane....terasa sungguh ajaib bile jalan skudai tu bole tak stuck time cuti skolah. kalau jammed pun biasa start dari bawah jejambat angsana je. so time cuti ni memang aku lebih suke ikut jalan skudai, dan masuk jalan tampoi, lebih dekat dan cepat compared to aku ikut hiway kempas dan pasir gudang. cuma kalau hari sekolah, memang tak sanggup nak redah jalan skudai... jammed!

hari ni aku gerak dari rumah 7.40 pagi... bukan satu kebiasaan bagi aku, ni kira dah lambat wehh... sayang sangat nak tinggal bantal kekabu dan comforter. kena lak baju sebakul setengah belum bersidai, jemuran yang kering kat belakang dapur belum berangkat... memang lambatlah aku keluar. matahari pun dah tinggi segalah.

aku dah bajet2, ni mesti lambat, dan aku pun menanamkan azam untuk mencilok dan speed lebih mase on the way pegi keje. nasib baik la aku drive sorang hari ni, kalau ade mak aku ikot skali, memang tak dapek la. hasilnya lebih kurang 30 minit dah sampai opis. aku rasa punch card lewat seminit dua la kot...

sambil drive tadi, ternampak la sorang mamat bawak motor, belakang dia ade aweks. ntah bini, tah mak dia.. tak tau la aku. tapi ni salah satu hal kat jalanraya yang buat aku menyirap
- motor takde side mirror.

kebetulan ada sms masuk :

dia : Bil to date rm64 :-P
aku : Haha.kt tampoi ni. pelik lah motor yg xde side mirror ni,bile nk masuk lane tau lak toleh2.mcm beruk
dia : Huhu...la kan dorg training kat sarkas

haha... ilang bengang aku.

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+

No comments:

Post a Comment