14 June 2011

BANYAK KEJE

cam biasa, musim mengawan, aku pun jadi sibuk sama, bukan sibuk nak mengawan, bukan jugak sibuk nak skodeng orang mengawan, tapi sibuk dengan kerja freelance.

sepatutnya aku tak perlu hadap blog hari ni, tapi aku nak keluarkan dulu segala isi memori dalam kepala hotak tu supaya fokus kat keje2 aku dan boleh perform dengan bagus sampai hujung bulan ni, itu pun kalau takde ape2 yang buat aku nak membebel.

SATU
hari ni drive gi keje, for first day selepas musim cuti sekolah berakhir, aku kembali ke jalan yang benar... amenda ko? wa tak sesat k. ok... aku gi keje lalu hiway pasir gudang yang telah aku tinggalkan 2 minggu lepas. as expected, jalan tu berlopak. aku pun tak tau kenapa hiway pasir gudang ni mudah rosak, agaknya banyak sangat lori bawak pasir ke gudang... jalan skudai pun banyak jugak lori, tapi so far jarang la yang berlubang.

nyaris keta aku nak masuk dalam lubang...see? sampai aku sebut "nak termasuk dalam lubang!" ade 1 lopak tu dalammm... dan besar, aku rasa motor pun bole jatuh kalau lalu kat situ.. tengah2 aku sibuk nak tukar lane, mata mengawasi kenderaan tepi dan depan, skali aku pandang depan, keta depan aku semua ke tapi dan tindakan refleks aku memaut stereng ke tepi untuk elak lopak besar tu, thanks God takde motor lalu tepi masa aku paut stereng tu, kalau tak.... Ah malas nak citer lah!

DUA
aku dah bukak FB balik sebab perlu berkomunikasi dengan bakal SIL pasal majlis. tapi sampai now dia lom reply. busy bee kot. takpe bagi masa. cuma aku lock semua benda yang aku boleh lock, ala2 macam ko datang rumah aku tapi semua pintu gate aku mangga. sile tinggalkan pesanan di kotak peti surat. kalau la FB tu bole invi macam YM... tapi kalau FB boleh di"invisible" ape lak motif FB tu diwujudkan. nama pun laman sosial.

teringat ade member cakap kalau tak reti nak bersosial, tak payah ade fb. ala, FB je ke tempat yang boleh bersosial mehh? kalau betul2 nak bersosial, pi la join rakan muda ke, join charity society ke, join puteri putera hameno pun ok jugak, sosial jugak. sosial di dunia sebenar, ni duk depan FB berejam2, kacau2 status orang, komen, provoke, tayang gambar, sosial menda.

oh ada satu lagi cara nak bersosial, masuk je zouk ke, modestos ke, orange ke, hard rock ke... tu silap2 bukan bersosial je dapat, memang so-sial la jadinya.

TIGA
ni yang maleh kalau bukak fb...
memang aku takkan larat nak belek satu2 status update, paling2 pun aku scroll je sekali lalu, orang yang menarik dengan gambar yang menarik je dapat menarik perhatian aku untuk click nama dia. contohnya baju2 jubah vogi the vass atau baju kurung yang gojes...

atau gambar kazen aku yang pakai tudung tapi baju mengandung nampak betis.
eh? malas nak cakap lah....biar orang yang tengok je bercakap. dah ramai yang bangkitkan isu camni, so aku tak payah komen la yek.

EMPAT
member aku kawin hujung bulan ni. bile nampak aku online ym jek, dia pun tegur.

kawan : ain
aku : ye
kawan : tudung pe cantik wt sanding

aku : lerr
aku : jap aku tunjuk

















aku :
muke ko ok rasanya pakai tudung camni

aku : mmg trend skrang

kawan : memang arr
kawan : tapi x gamak la nak pakai cam tu

aku : bis nak tudung biasa?
aku : cari je kat ariani yg ade batu2 atas kepala,

kawan : yang biase tapi wat ban besar jek
kawan : pas tu aku nak wat tutup muke mase nikah
kawan : aku x selese pakai tudung diorang
kawan : tapi tudung tu aku x suke gak
kawan : tunang aku lagilah
kawan : die x suke serabut2 beno

aku : dey.. ko kena cari tudung yg sesuai ngan muke ko
aku : tp muke ko lonjong..pape tudung pun ok
aku : bis tu nak tudung bawal?

kawan : hish, lagilah x mu

aku : dah tu nak tudung cemana
aku : ko ade contoh?
aku : klu aku tgk kat google ni mmg byk pakai tudung awning je

kawan : cantik, tapi aku x suke

aku : skrang ko nak tudung cemana

kawan : aku nak tudung oning
kawan : tudung ko tunjuk tu kan adik haiza pakai
kawan : memang cantik
kawan : tapi aku x minat
kawan : oii aku nk yg oning la
kawan : tapi x dapat cari design
aku :



















aku :
camni?






































kawan :
tu bukan dah lame ke?

aku : tudung awining mmg trend lama pun

aku :

















kawan :
cantik
kawan : tapi mesti mahal
kawan : ain, ko jadi pengapit aku leh x? (ko ingat rumah ko dekat? dari pintu rumah aku nak sampai ke pintu rumah ko ade 3-4 jam perjalanan)

aku : hoh?
aku : kawan2 kg ko takde?

kawan : dah kawen semue
kawan : de yang single penyegan nak mampos (sama la ngan perangai ko, penyegan nak mampos, datang rumah aku pun tak sudi!)

aku : hahaha

kawan : aku dah pujuk2 diorang
kawan : diorang teman aku nikah jek
kawan : ko leh teman aku cari tudung x?

aku : wiken bleh la
aku lak rasa nak nanges chat ngan dia... her wedding just at the corner tapi tudung, pengapit takde lagi... lepas tu bile orang kasik suggestion, banyak lak cengkadak, dia ni memang pe'el camni, mase mintak aku tolong carikan rumah sewa pun sama... ape2 suggestion aku, ade je yang tak kena.....

leteeeyyyyy....

oh ye, dia nak inai lukis2, aku suggest dayu designs, dia berkenan sangat, tapi bile dia tanya berapa quotation yang dayu designs bagi kat aku, aku terus buat2 offline. tak nak jawab soalan dia.

+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=

No comments:

Post a Comment