19 May 2011

HARI NI LAYAN YM JE LA

INI ADALAH ENTRI "LEPAS CAKAP". TIADA KAITAN DENGAN SESIAPA MELAINKAN WATAK YANG DISEBUT DALAM PERBUALAN INI.

Kau : awk

Aku : yer

Kau : bosanla
Kau : kepala tepu ni

Aku : sy tgh chat ngan member sy
Aku : dia ni br amik keta

Kau : oh kene sign agreement la ni

Aku : a'a

Kau : tp kalu sign agreement bukan boleh ambik kete terus
Kau : xsilap sy 2 atau 3 hari baru leh ambik
Kau : sbb baru ni sy kene tunggu 2-3 hari br dpt kete

Aku : keta awak bukan ready stok kot
Aku : kena order ke ape ke

Kau : hehe lupa plak
Kau : sy da angkat kete baru

Aku : ek? keta ape
Aku : hari tu kata dah tukar alza
Aku : ke tukar lagi

Kau : alza ayah pakai
Kau : sy pakai Honda

Aku : oo honda city ke

Kau : kete idaman sy dr dulu
Kau : xlah
Kau : kete honda jazz
Kau : org comei mcm sy kene la pakai kete comei gak
Kau : hehe

Aku : perasan
Aku : awak tu tinggi beso
Aku : per kes la pakai keta kecik
Aku : lagi nak kawin
Aku : pakai la keta besar sikit

Kau : hehe sy sweet la pkai kete kecik
Kau : lg pun kete alza kan ada
Kau : hehe
Kau : da bwk rase xsesuai la

Aku : ooo

Kau : belum tiba masa lg
Kau : sbb ingat xnk anak ramai
Kau : 2 cukup
Kau : hehe

Aku : lom kawin leh aaa ckp
Aku : poyo jek

Kau : ahah kan
Kau : nanti terlebih plak
Kau : hahaha da la kuat
Kau : perghhhhh

Aku : perasannn
Aku : bengong

Kau : perasankan
Kau : hehe

Aku : biasa la.. nak bg orang impress la tu

Kau : xdela
Kau : sendiri mau ingat pic kat tepi highway
Kau : da terbukti
Kau : dikira dlm unit kilometer
Kau : hahaha

Aku : ceh
Aku : bla laa

Kau : awk sy kerek ke
Kau : ayat tu untuk sy ke

Aku : a'a
Aku : awk kalau chat ngan sy
Aku : mesti ade benda nak bg sy impress ke
Aku : show off ke
Aku : ape ke
Aku : tak tau la

Kau : ye ke
Kau : ia lain kalu berjumpa
Kau : bercakap dpn
Kau : impressi muka menunjukkn segalanya

Aku : hahaha
Aku : lagi tak leh blah kot

Kau : sbb sy buat muka belagak
Kau : heh

Aku : agaknye la
Aku : lately ni cam ade je mahluk yg nak impresskan sy
Aku : tah ape2
Aku : ingat sy ni kesah sgt

Kau : ok
Kau : nk cite ni

Aku : ye sile la

Kau : kisah tu dilupakan jap
Kau : sy terbaca satu article semalam
Kau : kenapa masa baru berscinta semua inda belaka
Kau : tp makin lama makin kuat bergaduh
Kau : hehe
Kau : kenapa
Kau : nk tau jawapan dr awk
Kau : sy da ada jwpnnye
Kau : nk tau awk punya

Aku : sebab masing2 mase kapel tu ayat manissss... lepas tu couple wat ape2 pun sudi je maafkan. sepuluh kali kena buli pun maafkan jugeek
Aku : senang ckp mase bercinta tu fairytale je, tak nyata, tak transparent
Aku : nak jaga hati nyer pasal

Kau : tu je ke
Kau : boleh di ambil juga kata2 awk tu
Kau : jwpn sy ialah semakin lama kita bersama kita makin syg sehingga ia akan menerbitkan rase cemburu
Kau : sebab tu kdg2 ia boleh menyebabkan pertelingkahan dr cemburu
Kau : sbb ni mmg normal
Kau : bila makin syg maka akan timbul juga rasa cemburu
Kau : sbb tu dlm mana2 perkahwinan mesti ada pergaduhan

Aku : ek? bis tu apesal ramai pasangan cerai? n diorang punca dr gado gak?

Kau : sbb diorg xpikir panjang dan xmenghormati perkahwinan diorg
Kau : sikap xmahu mgalah

Aku : jawapan dia
Aku : sbb dah bosan

Kau : yg laki nk tunjukkn keegoaannya
Kau : yg perempuan nk tunjuk kerjayanya
Kau : mengatasi segalanya
Kau : pasal bosan
Kau : istilah bosan xleh digunakan dlm perkahwinan
Kau : kalu pkataan bosan ada slm sesuatu keluarga mmg xlama la keluarga tu

Aku : tak..sy jwab ni dr jawapan penulis buku aku terima nikahnya la

Kau : ohhhhh
Kau : ala sy cuma nk cerita je
Kau : xpela awk lg otai
Kau : hehe

Aku : tak otai pun

Kau : tau takpe
Kau : nk kongsi je

Aku : ye sila la kongsi
Aku : awak tu ape yg tak nak kongsi
Aku : asal citer best mesti nak cite kat sy
Aku : ade awek yang pandai
Aku : pandai masak
Aku : beli keta
Aku : citer pasal life korang la

Kau : sy xcite pun

Aku : eleee
Aku : dulu ade citer ape
Aku : citer awek masakan la
Aku : makan tepi tasek la
Aku : tu cite pasal keta baru kuar laa
Aku : nanti klu dah beli banglo ke... tanah lot ke.. jgn lupe nak citer tau
Aku : nanti tak dapat nak bg sy impress lak

Kau : nmpk tu
Kau : sy xnk cite lg pasal tu lg
Kau : wek
Kau : k xyahla ungkit pasal tu k
Kau : sy hormati awk
Kau : xnkla bnda ni diulangi
Kau : hehe
Kau : boleh tak

Aku : kalau ade lagi awak ckp, sy sound je camtu

Kau : okey

Aku : sy pun tak paham org yang suke cite benda2 bagus yg dia ade... ceh
Aku : sy pun tak reti nak cite
Aku : apa yg sy ade... bg sy biasa2 je...

Kau : ok sy paham
Kau : n sy hormati semua tu

Aku : skrang ni ape yg sy tak puas hati, sy ckp je... tp pasal hal tadi tu... bg sy la.. ape sy ade, orang lain pun ada.. lagi besar, lagi best... klu nak citer life sy, org lain pun ade life yg best, yang lagi best dr sy... lain la klu org tu tnya... nak tau... ni tak tanya, alih2 nak cite watpe...
Aku : cam awak..tak tau la ape niat awak cite life awk skrang ni
Aku : yg sy rasa cuma macam nak bgtau life awak skrang best
Aku : lagi best dr time ngan sy dulu
Aku : nak bagitau ade kerjaya, keta, happy n bahagia...
Aku : tp ape awak cite, cite sini, hbs sini je la... tak efek pape... klu life awak berjaya, bahagia.. baguslah
Aku : cuma jgn kita nak pikir diri kite ni lagi better dr orang lain
Aku : citer2 camtu, bajet macam life org lain tu sucks sgt

Kau : maksud sy awk pikir bnda tu xmemberi kesan bgusla
Kau : sy suka awk mcm tu

Aku : yerla tu
Aku : skrang br nak ckp sy la sgalanya
Aku : suke sy mcm tu
Aku : what for

Kau : sbb kalu awk ckp ia xmemberi kesan yg mendalam dlm diri awk
Kau : ia sudah bgusla
Kau : sy bkn beniat pun nk cite pape bnda yg boleh menyentuh

Aku : ade kesan
Aku : kesannya sy jadi lagi menyampah n meluat

Kau : kalu ada sy minta maap k

Aku : wakakaka

Kau : ye ke

Aku : bkn awak je
Aku : sape2 je la yg suke show off ni

Kau : buat muka mnympah
Kau : hehe

Aku : geli la
Aku : macam dia je best

Kau : hehe
Kau : i take the positive point from your word k

Aku : sebagai contoh la... watpe nak letak gmbr rumah la.. tau la nak bgtau u pindah rumah baru
Aku : rumah mahal
Aku : beli keta.. pun nak cite kat fb
Aku : kawin.. cite gak kat fb
Aku : macam dia sorang kawin
Aku : macam laa dia je yg ade rumah, keta, life best, gi animun oversea
Aku : tah pape

Kau : betui
Kau : sy pun ade beberapa kwn yg mcm tu
Kau : bengang pun ade
Kau : mcm ko je yg bahagia
Kau : hehe

Aku : org lain yg betul2 loaded n mampu pusing 1 dunia pun tak kecoh

Kau : semua tu bergntung kpd org yg menerima juga kata2 awk tu
Kau : yg penting ape yg kita buat ade je yg dipndang serong
Kau : kita rendah diri org kata saje la tu

Aku : tp klu kita cite ape yg kita ade mmg laagi org nyampah kan
Aku : ekekekeek

Kau : ade yg up diri mmg da sah2

Aku : senang ckp... klu rase diri hebat, ade lagi yg lebih hebat... pandang2 sikit org yg lagi susah dr kite

Aku : sorang member ni pun sama
Aku : cite laa duluuuuu (dulu la kann)
Aku : pakai bmw la
Aku : skrang ade umah 2 bijik la
Aku : sibuk keje (yelaa gaji besarr)
Aku : ei meluat
Aku : boring klu borak ngan dia
Aku : asek laa nak cite yg best je
Aku : tp tang ajak makan.. stendet restoran biasa atau food court je
Aku : cite nak gah
Aku : pung pang pung pang
Aku : action hampas

Kau : ye ke
Kau : hehe
Kau : lawak la awk kalu bercerita
Kau : pung pang2

Aku : ala nak bg impress aa tu
Aku : biasa la
Aku : klu citer sy
Aku : sume tak bagus
Aku : ade je alasan
Aku : cam tadi dia tanye pasal bj kawin
Aku : sy ckp aa sewa je ngan mak andam
Aku : watpe tempah
Aku : pastu dia lak cite
Aku : dia dulu tempah
Aku : TAK NAK AKU PAKAI BEKAS2 ORANG..DIORANG NI BKN BASUH BERSIH2
Aku : kuang ajar tak?
Aku : cam shilake je
Aku : jawab aaa
Aku : TAKDE LA, SY PUNYE MAK ANDAM JAHITKAN BAJU BARU
Aku : padan muke ko!

Kau : hehe xtau kalu beli baju pgntin
Kau : byk kat jalan tar
Kau : murah2 lagi
Kau : eheh

Aku : tahnye
Aku : siap sebut harga
Aku : yelaa
Aku : kang tak tau lak baju kawin dia harga mahal

Kau : oh ye ke
Kau : tu lg tahap super gaban ni



+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=

No comments:

Post a Comment