09 May 2011

ENTRI ROJAK

Memang sepatutnya aku kena fokus kat keje aku lebih dari mengadap internet. Keje editing custom album with simple editing pun sepatutnya bole siap dalam 3 hari, tapi aku amik masa seminggu lebih nak hantar printing.


Sebenarnya dah beberapa kali jugak aku taip blog, tapi lepas tu aku padam. Sebab time tengah taip2 tu, tetiba takde idea nak taip. Padahal sebelum aku bukak blog ni, banyak giler suara monolog aku.

Sekarang ni aku takde selera sangat la nak makan. selera aku dah fly2 tah kemana lately ni... makan takat jangan kasik perot aku bunyik mengalahkan org flush jamban. Adalah lebih baik aku puasa saja kan? Tapi tak… time aku betul nak puasa, tetiba je rasa lapar la, ada selera la… ches betul….

Tips ntah dari mana....
Kalau anda rasa anda ni ramai kawan baik, cemana anda nak tau orang tu kawan dunia akhirat? Mudah je. Test kawan anda. Anda send mesej mintak tolong kat kawan2 anda tu. Tengok berapa ramai yang sudi menghulur bantuan seperti yang anda minta….ke dia diam je wat tak tau?

See? Lepas tu sila lah fikir. Bukannya sibuk dok forward sms quote ayat indah tentang friendship, lepas tu nak claim tu kawan dunia akhirat. Like “sila forward kepada rakan2 anda jika anda rasa anda sayangkan mereka.” Ceh….Takat tu…ramai boleh wat. Kacang je….

pernah dengar tak soalan :
jika anda dan sahabat anda karam dilautan, tapi ada 1 bot yang boleh memuatkan hanya seorang, siapa yang anda dahulukan? sahabat anda tu ke, atau diri sendiri? salah sorang yang tak naik atas bot tu akan mati kelemasan / kesejukan. so?

Oh! Aku ingat bakal pengantin cuma excited update status pasal countdown tarikh kawin je, tapi lepas kawin pun update jugak ape yang dia rasa selepas kawin hampir setiap hari… like a “hari ke 8 – syukur suamiku bla bla bla penyayang…bla bla bla…loving…”

Apesal tak update posisi-posisi kamasutra at the first nite terus?

Hari tu ada kenalan sibuk citer kat aku pasal nak spray keta BMW antik dia… lepas tu citer pasal nak beli BMW model baru sikit… padahal baru je merungut kopak duit sebab ganti radiator ngan air filter akibat merembat dengan mitsu malam sebelumnya…

Dah bosan dengar citer dia tu, terpakse aku aku sound :

“ko nak beli kapal terbang ke… nak beli merce ke… lantak lah! Ade aku kesah??”

huh! Nak muntah!!

No comments:

Post a Comment