15 April 2011

BEBEL

tak tau tajuk ape...

aku tengok la kan, kalau hari senin ngan jemaat, alam maya ni agak sunyi jugak la... macam.. semua orang tengah sibuk siapkan keje memasing.


aku andaikan, isnin tu... biasa la, hari pertama dalam setiap minggu, so memang banyakk je la keje nak settle. manakala jumaat pulak biasanya hari terakhir keje, so kena selesaikan cepat sebelum cuti. sebab tu kawan2 yang online "nampak" sibuk... agaknya lah.. telahan aku jek....

aku ade keje sekali sekala, dapat keje terus buat, terus email. settle. kalau datang antu malas aku, keje simple pun bole amik masa berejam nak submit. mana tak nyer... dok chatting... twitting... ef-being... commenting...blogging sampai tertong-ging...

seminggu dua yang lepas aku fokus la kat keje, sebab keje ade keje opis, ade keje freelance. 2 ketol custom ke buat, keje opis lagi... pe lagi.... kasi pulun laa

cakap pasal keje opis ni, kekadang buat aku menyirap jugak. citernya camni,
bos aku ada la suruh aku email kat dia 3 jenis advertisement. segala amendment via phone calls saja. ads ni.. dah lama masuk majalah. skrang tak tau la dia nak buat ape. dia buang-tokok tambah benda2 dalam design asal. teks... kejap nak letak. kejap lagi tak nak letak. skali aku hentak, pengsan gak orang tua tu...

well, aku pun bukan ade keje, bole ja layan job tu. aku sendiri pun tak tau ape motif dia ubah2 design tu. nak kata untuk masuk dalam majalah, takde kontrak baru pun... tak tau ler... tapi si encek bos ni call 2-3-4 kali sehari just nak tukar minor2 things bole buatkan darah menyirap ooo... nasib baik cakap dalam call, so aku jelir lidah kat dia pun takde la dia nampak kan... aku setting suara kasi baik punya jangan sampai dengar macam aku stress layan dia...

ok la... absorb 1 hal. lepas tu kadang2 dia tak dapat email aku. call call call tanya either aku dah email ke belum.... how come ah dia bole tak dapat email, padahal dalam sending item ada... bengang betul...

skrang ni opis tengah buat auditing... so bilik meeting ade para akauntan dok wat keje. bukan staff company aku lah, orang luar. mata cepet semuanya.

freelance pulak, yang 2 ketol tu dah siap, dah amik pun tadi, esok bole la pos...
tapi in hands ade lagi satu custom nak kena siapkan... malas giler nak belek...

hmm 2 bulan terakhir ni kan... aku banyak betul dapat parcel. tu la akibat kalau dalam bank ade duit dan aku pulak tengah takde keje!!

+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=

No comments:

Post a Comment