25 April 2011

AKU JE KE CAMTU?

aku kan, dah lama tak tengok buletin utama. balik keje sampai rumah pukul 8 malam. lebih prefer pegi lepak guling2 kat bilik atau surf internet atau siapkan freelance.

setelah lama "menghadap" dunia aku, aku cube perhatikan sekeliling. cuber tengok ape yang kawan2 lain buat?

Perasan tak? sekarang ni orang sibuk layan maharaja lawak. sana sini cakap pasal tu. kat fb siap orang upload dari youtube. bf aku yang takde astro kat rumah pun layan pakai htc dia... siap citer balik kat aku, tapi reaksi aku? blur~

dia cakap aku takde perasaan. pernah gak tengok kejap sementara tunggu makanan yang aku pesan kat mamak tu sampai, paling2 habis gelak tu takat... "ha ha he he hi hi"... gelak berdekah tu takde la...kadang2 sengih je. tak gelak pun.

sama jugak time musim AF...tapi skrang AF dah la hot macam dulu. tau bile aku layan AF ni? time aku hujung2 nak habis study, lepas tu baru dapat keje... kira2 5-6 tahun lepas. lepas tu... tak follow.

aku ketinggalan ke? rasa macam ehh.. orang sume sibuk cakap pasal ni, aku ape pun tak tau....

kadang2 aku rasa aku takde kawan. mak aku pun cakap aku camtu. sebab dia tengok aku sangat jaranggggggg gile keluar ngan kawan.

aku tengok, member2 aku hang out sana sini. sambut birthday la, backpack la, jenjalan sana sini.... aku takde. sian ek.

ujung minggu habiskan masa kat rumah ngan masak, ngemas, lipat baju, sidai baju, wat keje freelance, lepak2 baca buku, tengok DVD, layan kucing2... atau "hibernate"...

kalau keluar pun, ikot parent gi rumah sedara mara, gi shopping barang dapur... aku nak beli kasut pun ngan parent aku gak....tengok wayang pun aku pernah ajak parent aku tengok sama...

dating? ni soalan yang agak kerap ditanya time ujung minggu "tak keluar ngan pakwe?"
aku lak bukan jenis selalu dating.... dan adakah weekend hanya sesuai dihabiskan masa dengan dating? ala... tipikal betul.

life aku banyak dihabiskan dengan ape yang ada di depan mata... dan di depan mata tu banyakkk lak benda nak kasi settle.... kalau aku keluar dating ke, keluar hang out ngan kawan ke, aku tetap kena : masak, ngemas, lipat baju, sidai baju....

penat ok!

lain la kalau aku takde menda nak wat ~ bole la berjimba2 kat luar, tak payah pikir pasal rumah. aku pun pernah rasa duduk menyewa mase study dulu. yes.. memang bosan. sebab kat rumah takde benda nak wat. makanan yang ade pun tak best, nak makan best, kena makan kat luar... kena lak time budak rumah takde.... memang laa boring duduk rumah. jadi ape aku wat? calling2 la sape2 ajak pegi kira berapa keping tingkap ade kat klcc...

tapi skrang, ade orang kata, aku macam ni sebab aku ni tinggal ngan parent, kat dalam rumah tu hampir semuanya ada, jadi takde ape sangat yang aku nak wat kat luar sana, bahkan hanya memenatkan dan membocorkan poket aku saja~~

kesimpulan : home sweet home

+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=

No comments:

Post a Comment