17 February 2011

JAUHKAN EMOSI BURUK


agaknya musim PMS lah. mood tunggang langgang. kejap emo gile, nak marah, sedey... kejap happyyyyy sangat.


2-3 hari lepas mood aku memang cam harem sikit lah.

korang pernah baca pasal kuasa minda?


atau pernah dengar lagu :
JIKA KAU FIKIRKAN KAU BOLE, KAU PASTI BOLEH MELAKUKAN...
JIKA KAU FIKIRKAN RAGU2, KAU PASTI TERGARU2...
ok, lirik last tu aku yang pandai2 tukar.

pernah tak dengar orang kata,
kita jangan pikir yang buruk2, jangan stress & tension2 sangat, nanti lagi banyak benda tak best akan datang kat kite.
fikiran yang tak tenang, asek fikir masalah, fikir malang, fikir yang buruk,
bakal menarik benda2 yang buruk datang kat kite....

petikan dari http://www.imotivasi.com
Apa yang Anda fikirkan selalu, itulah yang akan di jelmakan ke dunia nyata, cuma lambat atau cepat saja ia direalisasikan. Bila Anda fikirkan sesuatu yang buruk dan sesuatu yang Anda tak sukai kemudian selalu mengingatinya, Anda akan menarik banyak perkara-perkara buruk untuk berlaku pada diri Anda. Mengingat masalah, Anda akan menarik lebih banyak masalah....
ok...2-3 hari lepas memang ade je benda2 tak seronok berlaku.
- gaduh ngan member, rasa sakit hati giler2...
- marahkan adik
- marahkan family
- rasa lonely sebab si dia skarang ni bz amat, keje sampai lewat pagi.

hmm lagi apa ye? ade la kot lagi benda2 kecik yang tak best berlaku.
tetiba teringat pasal PTPTN pun buat aku rasa stress, padahal sebelum ni tak rasa ape2 pun.

jadi mood aku pun swingggg. aku cuba lupakan semua2 tu, rasa marah, sakit hati, bengang, tension, sebab tak mahu perkara2 yang tak seronok ni berlanjutan.

tetapi hari ni aku sangat teruja lepas dapat email dari makcik aku.
bukan la email special sangat pun, cuma citer pasal makcik yang sudi jahitkan langsir untuk aku.
tetiba mood exited membuak2....
tengah2 excited tu, ade pulak opismate kasik sekeping biskut, ntah ape nama biskut tu. mase tu pulak memang aku tengah lapar sebab tak sempat nak sarapan pagi tadi.
aha... kan! kan! tetiba je rezeki datang walaupun setakat sekeping biskut. alhamdulillah.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments:

Post a Comment